Hollywood yıldızlarından Biden'a mektup: 'Hiçbir rehine geride bırakılmasın'

Aralarında Sacha Baron Cohen ve Katy Perry gibi isimlerin de olduğu 400'ün üzerinde Hollywood yıldızı, ABD Başkanı Biden'a açık mektup yazarak "Tüm rehineler bırakılmadan kimse rahatlamamalı" dedi.

"Rehineleri serbest bırakın"
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 400'ün üzerinde oyuncu, yapımcı ve müzisyen Başkan Joe Biden'a Hamas'ın rehin aldığı kişilerle ilgili açık bir mektup yazdı.

İmzacıları arasında Sacha Baron Cohen, Gwyneth Paltrow, Bradley Cooper ve Katy Perry gibi isimlerin de yer aldığı mektupta imzacıların bugüne kadar ikisi ABD, ikisi İsrail vatandaşı dört rehinenin serbest bırakılmasından duydukları memnuniyet dile getirildi. 30'u çocuk olmak üzere 220 kişinin halen rehin tutulduğuna ve 'işkence ve ölüm tehdidi' ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekilen mektupta, Hamas saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana 1400'den fazla İsraillinin öldürüldüğü hatırlatıldı.

'REHİNELER İÇİN ÖZGÜRLÜK' TALEBİ

İmzacılar, Biden'a hitaben kaleme aldıkları açık mektupta, ABD Başkanı'na 'ahlaki değerlere bağlılığı, liderliği ve Hamas'ın kurulduğu 35 yıl öncesinden bu yana terörize edilen Yahudi halkı ile kendileri de son 17 yıldır Gazze'yi yöneten Hamas tarafından terörize edilen, baskıya uğrayan ve kurbanlaştırılan Filistinlilere desteği' için teşekkür etti. 

Mektupta, ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Yan yana barış içinde yaşayabilmek için İsrailliler ve Filistinlilere özgürlük. Hamas'ın yaydığı korkunç şiddetten özgürlük... Ve en acil şekilde, şu anda rehineler için özgürlük." 

'TÜM REHİNELER BIRAKILMADAN KİMSE RAHATLAMASIN'

"Herkese tüm rehineler serbest bırakılmadan rahatlamama çağrısı yapıyoruz" denilen açık mektupta, "Hiçbir rehine geride bırakılmamalı" ifadeleri kullanıldı ve hangi ülkenin vatandaşı olurlarsa olsunlar bu kişilerin evlerine geri getirilmesinin gerektiği vurgulandı. (DIŞ HABERLER)