Hizbullah'tan Yunanistan'a: İsrail için gaz arayan gemiyi çekin, gemiye gelecek zarardan siz sorumlu olursunuz

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail'le tartışmalı olan bölgede gaz arayan Yunan gemisinin geri çekilmesini istedi. Nasrallah, "gemiye gelecek zarar"dan Yunanistan'ın sorumlu olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'daki Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Yunanistan'a, Lübnan ve İsrail arasındaki tartışmalı deniz sınırında gaz arama çalışmaları yürüten gemiyi derhal geri çekme çağrısı yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Nasrallah, İsrail'in tartışmalı deniz sınırında yer alan "Kariş" bölgesine 5 Haziran'da petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için gemi göndermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kariş'te İsrail adına arama çalışmaları sürdüren Yunan firmasının ivedi bir şekilde gemiyi geri çekmesi gerektiğini söyleyen Nasrallah, "Aksi takdirde gemi mürettebatı ve meydana gelecek maddi zarardan (Yunanistan) sorumlu olacak" tehdidinde bulundu.

İsrail'in iddia ettiğinin aksine Kariş'in tartışmalı deniz sınırında yer aldığını belirten Nasrallah, "Kariş ortak sahadır ve her türlü gaz çıkarımı durdurulmalıdır" dedi.

İsrail'in Lübnan'a ait yer altı servetini çaldığını savunan Nasrallah, Hizbullah'ın İsrail'in Kariş'ten gaz çıkarmasını engelleyebileceğini ancak bunu nasıl yapacaklarına değinmeyeceğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Enerji Bakanı Karin Elharrar, 8 Haziran Çarşamba günü yayınladıkları ortak açıklamada, ihtilaflı deniz sahası olan "Kariş”in “İsrail’in mülkü olduğunu” ileri sürmüştü.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, dün yaptığı açıklamada, İsrail'le deniz sınırlarının çizilmesi konusunda ABD ara buluculuğunda yürütülen müzakerelerin yeniden başlatılmasını isteyeceklerini belirtmişti. (HABER MERKEZİ)