Hizbullah, İsrail'e ait İHA'yı düşürdü

Orduya ait bir İHA'nın gece saatlerinde düşürüldüğünü doğrulayan İsrail, Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kenti yakınlarına hava saldırısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hizbullah, Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait Hermes-450 tipi insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü duyurdu. Lübnan'daki Hizbullah Hareketi tarafından yapılan açıklamada, 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusu ile sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda ikinci defa Hermes-450 tipi İHA düşürüldüğü ifade edildi.

Söz konusu İHA’nın Lübnan topraklarında düşürüldüğüne işaret edilen açıklamada, daha fazla detaya yer verilmedi. 

İSRAİL DOĞRULADI, HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da orduya ait bir İHA'nın gece saatlerinde düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kenti yakınlarında Hizbullah’a ait hedeflere hava saldırısı gerçekleştirdiği kaydedildi.

BİR HİZBULLAH ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah Hareketi'nden dün akşam yapılan açıklamada ise, İsrail'in kuzeyinde sınır hattında yer alan askeri mevziilere ve yerleşim birimlerine 8 saldırı düzenlediğini bildirdi.

Açıklamada, İsrail işgali altındaki Şebaa Çiftlikleri'nde bulunan Zibdin askeri üssünün füze ve uygun silahlarla, Kfar Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevziisinin Burkan füzesiyle, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan askeri üssün de katyuşa füzeleriyle hedef alındığı kaydedildi. İsrail'in Şlomi yerleşim biriminde askerlerin toplandığı bir noktanın ağır topçu atışlarıyla ve Burkan füzesiyle, Malikiye mevziisi ve Ştula yerleşim birimlerinin de Burkan füzesiyle vurulduğu ifade edildi.

Hizbullah ayrıca, örgüt bünyesinde faaliyet gösteren "İslami Sağlık Heyeti" mensuplarından 18 yaşındaki Hüseyin Muhammed Assaf'ın öldürüldüğünü açıkladı. İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden Hizbullah mensubu sayısı 270'e yükseldi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)