Hindistan'da şiddetli yağış ve heyelan: 41 kişi hayatını kaybetti

Şiddetli yağışların toprak kaymasına sebep olduğu Hindistan'da en az 41 kişi öldü. Yağışlar sebebiyle çöken bir tapınakta dokuz kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Himalayalar bölgesinde yaşanan şiddetli yağış ve toprak kaymaları sebebiyle son üç günde en az 41 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ya enkaz altında kaldığı ya da kayıp olduğu açıklandı. Himaçal Pradeş eyaletinden basına yansıyan görüntülerde de toprak kaymasında pek çok evin toprak altında kaldığı görüldü. Eyalette 13 kişinin halen kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, toprak kaymasının yaşandığı bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatılırken, Eyalet Başbakanı Sukhvinder Singh, "Yağmurun son 48 saattir devam ettiği Himaçal Pradeş'in başına yine bir trajedi geldi. Eyaletin çeşitli bölgelerinden ani sağanak ve toprak kayması haberleri geldi; yaşanan yağış ve toprak kaymaları değerli can ve mal kayıplarına neden oldu" diye konuştu.

TAPINAK ÇÖKTÜ, EN AZ DOKUZ KİŞİ ÖLDÜ

Şiddetli yağışların devam ettiği eyaletin başkenti Şimla'da bulunan bir tapınak çöktü. Eyalet başbakanı, arama-kurtarma ekiplerinin dokuz kişinin cesedine ulaştığı bilgisini verdi. 

Eyalet yetkililerinin açıklamasına göre, eyaletteki okullar ve diğer eğitim kurumları kapatıldı ve heyelan tehdidi altında bulunan kişiler güvenli bölgelere tahliye edildi. Meteoroloji Müdürlüğü, eyaletin bazı bölgelerine 24 saatte 273 milimetre yağış düştüğünü bildirdi. (DIŞ HABERLER)