Hindistan'da öğrenci ve öğretmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 16 ölü

Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde içinde öğrenci ve öğretmenlerin olduğu tekne alabora oldu. Kazada 14 öğrenci, iki öğretmen hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde 18 Ocak Perşembe günü öğrenci ve öğretmenleri taşıyan küçük bir teknenin alabora olması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti.

India Today'in aktardığına göre, içinde pikniğe giden öğrenci ve öğretmenlerin olduğu tekne, Vadodra bölgesindeki Harni Gölü üzerinde alabora oldu. İçinde 27 öğrencinin olduğu ifade edilen teknenin alabora olması sonucu ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Olayın ardından gölde arama-kurtarma çalışmaları başlatılırken, Hindistan basınına yansıyan haberlerde, teknedeki hiçbir öğrencinin can yeleği giymediği belirtildi. Kazada 14 öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği açıklandı. 

VADODARA İTFAİYESİ: 7 ÖĞRENCİ KURTARILDI

Kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken, Vadodara İtfaiye Şefi Parth Brahmbhatt, PTI haber ajansına yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin ilk etapta yedi öğrenciyi kurtardığını ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Eyalet Başbakanı Bhupendra Patel de kazadan kurtulanlara gerekli yardım ve tedavilerin yapılması talimatını verdiğini kaydetti. Patel, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından olaya dair yaptığı paylaşımda, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaştığını ve yaralılara acil şifa dilediklerini ifade ederek yerel yetkililerin, kazadan etkilenenlere mümkün olan her türlü yardımı sağladığını belirtti. (DIŞ HABERLER)