Hilmi Güler kimdir?

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler kimdir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti yerel seçimler için adaylarını açıklamaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Hilmi Güler olduğunu duyurdu.

HİLMİ GÜLER KİMDİR?

1949 yılında Ordu’da doğdu. İlk ve ortaokulla birlikte liseyi de Ordu’da bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı üniversiteden master ve doktora derecelerini aldı. Fakültede öğretim üyeliği yaptı.

1976 yılında, Türk Uçak Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) girdi. 1979 yılında araştırmacı olarak TÜBİTAK’a geçti. Türkiye; Ereğli Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu’nda beş yıl (1985-1991) süreyle görev yaptı. 1991 yılında Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) yönetim kurulu başkanı olarak atandı. Ordu’da, Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (OSİAD) Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İGDAŞ‘ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üye (CEO) olarak görev aldı. 1996-1997 yıllarında Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye’deki tüm üretimlerden sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı olarak çalıştı.

AK Parti’nin kuruluş çalışmalarına katılarak, AK Parti Kurucu Üyesi oldu ve AK Parti'nin programını hazırlayanlar arasında yer aldı. MKYK Üyeliği ve AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 3 Kasım 2002’de Ordu’dan AK Parti milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü.

Güler, Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra, TBMM AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliğine seçildi. Turkcell ve ICBC'de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Cumhur İttifakı olarak girdiği 2019 yerel seçimlerinde yüzde 56.93 oyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. (HABER MERKEZİ)