Herzog 'başı kesildi' demişti: Hamas'ın kaçırdığı Shani Louk'un annesi konuştu

Shani Louk'un annesi Ricarda, kızının 7 Ekim'den bu yana ölü olduğunu düşündüğünü belirtti. Ricarda, "En azından acı çekmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze sınırında düzenlenen bir müzik festivali sırasında Hamas tarafından kaçırılan ve hayatını kaybettiği duyurulan Shani Louk'un annesi, açıklamalarda bulundu. 22 yaşındaki Almanya vatandaşı Louk'un annesi Ricarda, kızının ilk başta Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın saldırılarından sağ kurtulduğunu düşündüğünü aktardı. 

Ricarda, şimdiyse kızının 7 Ekim'den bu yana ölü olduğunu düşündüğünü ve Hamas'ın saldırısı sırasında başından vurulmuş olabileceğini belirtti. "En azından acı çekmedi" diyen Ricarda, kızının cesedinin henüz bulunamadığını dile getirdi. Ricarda, İsrail ordusunun kendisine bir kafatası kemiğinden alınan DNA örneklerinin kızının örnekleriyle eşleştiğini söylediğini belirtmişti. 

'KAFASI BULUNDU'

Louk'un ölümünü teyit eden İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: "Shani Nicole Louk'un öldürüldüğünün teyit haberini aldığımızı açıklamaktan ötürü gerçekten üzgünüm. Kafatası bulundu. Bu, bu barbar, sadist hayvanların İsraillilere saldırırken, işkence ederken ve öldürürken onun kafasını kestikleri anlamına geliyor." 

Ne olmuştu?

Saldırı sırasında Re'im Kibbutzu yakınlarındaki festivalde bulunuyordu. Saldırının hemen ardından sosyal medyada, bir kamyonetin arkasında etrafı tekbir getiren silahlı kişilerle sarılı ve yarı çıplak halde hareketsiz bir kadının görüldüğü video yaygın bir şekilde paylaşılmıştı. Louk'un ailesi kızlarının saç biçiminden ve dövmelerinden onu tanıdıklarını söylemişti.

Almanya-İsrail çifte vatandaşı olduğu belirtilen Louk'un annesi, şu açıklamada bulunmuştu: "Bu sabah kızım Shani Nicole Louk, bir Alman vatandaşı, Filistinli Hamas tarafından İsrail'in güneyinde bir grup turist ile birlikte kaçırıldı. Bize kızımın Filistinlilerle birlikte bir araçta, açık bir şekilde bilincinin yerinde olmadığı ve aracın Gazze Şeridi dolaylarında dolaştığı görülen bir video gönderildi. Bize her türlü yardım ve haberi iletmenizi rica ediyoruz" (DIŞ HABERLER)