HDP'li Önlü: Operasyon tüm muhalefete, birliktelik sürmeli

HDP’ye yönelik 'Kobanê' operasyonunun MGK kararı olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, operasyonla bir bütünen muhalefetin hedef alındığını ve buna karşı muhalefetin birlikteliği sürdürmesi gerektiğini söyledi. Önlü "Muhalefetin bütün güçlerin birliğinin genişlemesi gerekir" dedi.

Alican Önlü, HDP'ye dönük operasyonla ilgili konuştu. Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü,  'Kobanê soruşturması'yla partilerine dönük yapılan operasyonun 'Çöktürme Planı'nın çökmesinin ardından devreye konulan yeni planın bir parçası olduğunu söyledi.

Önlü, operasyonla sadece HDP’nin hedeflenmediğini, bir bütünen muhalefetin hedef alındığını söyledi. Önlü, “Gözaltına alınanların temsiliyetine bakalım. Ayhan Bilgen, sadece partimizde değil, bütün hakların vicdanında yer edinmiş sembol bir isimdir. Bir inancın siyasetteki temsilcisidir. Sırrı Süreyya’nın birçok kimliği vardır. Devrimci, sanatçı, muhalefet kimliği vardır. Bu operasyonda sadece Kobanê değil, Gezi’nin kini de var. Ekolojist mücadeleyi yıllardır sürdüren Beyza Üstün gibi, kadın mücadelesini sürdüren arkadaşlarımız var. Birçok kimlik var, 20 kişi ama HDP’nin bütün farklılıklarının temsiliyetleri var. Bu operasyon onun için muhalif olan herkese yapılmıştır” dedi.
 
‘SIRANIN KENDİLERİNE GELECEĞİNİ BİLİYORLAR’
 
Operasyona yönelik tepkilerin önemine değinen Önlü, şöyle devam etti: “CHP’sinden yeni kurulan partilere, demokrasi, emek güçleri, sol-sosyalist güçler, ittifak güçleri, kongreler… Bu tepkiler büyüyor. Tepki gösteren birçok kesim bizim de eleştirdiğimiz yerde duranlar ama tepki göstermelerinin bir nedeni var, kaderlerini burada buluyor. AKP-MHP-Ergenekon ittifakı bizi geriletirse, sıranın kendilerine geleceğini biliyorlar. Bu saldırıları, faşizmi durduracak gücün HDP olduğunun farkında herkes. Kendisi için HDP’ye sahip çıkıyor. CHP başta olmak üzere, kendi kaderleri için HDP’ye sahip çıkıyorlar. Biz de bunu olumluyoruz. Faşizmi geriletmek gerekiyor. Bu Türkiye halkları için sevindiricidir. Muhalefetin içinde ortak mücadele edecek güçler var demektir. Farklı kesimlerin refleks göstermesi HDP’nin misyonu, konumu, ihtiyacı ve bugüne kadar yürüttüğü politikaların sonucudur."
 
'KAPSAMI BİZİMLE SINIRLA KALMACAKTIR'
 
"30 kişilik MYK, 82 kişiye çıkarıldı, ne deniliyor? Gezi bunun bir parçasıydı, CHP’nin içinde Gezi ile bağlantılı olanlar, o dönemde IŞİD’e karşı açıklama yapan herkesi kapsayacaktır. Kapsamı bu kadar geniş, bizimle sınırlı kalmayacak. O yüzden muhalefetin bütün güçlerin birliğinin de genişlemesi gerekir. Günübirlik yönelmiyorlar, birlikteliğin de günü birlik olmaması gerekir. Bizi yalnızlaştırmak isterken, her yerde yenilgi yaşadı ve tek başına kaldı. Bu tek başlılıkla içeriye ciddi saldıracaktır. Tüm muhalefet güçleri bu birlikteliği devam ettirmelidir. Hepimize saldırıyorlar, birlikte mücadele edeceğiz ve birlikte başaracağız.”
 
'YENİLDİKÇE İTTİFAKLARINI GENİŞLETTİLER'
 
Çözüm sürecinin sonlandırılmasının ardından HDP’ye yönelik tüm operasyonların boşa çıktığını, iktidarın “yalnızlaştırma” politikalarının sonuçsuz kaldığını dile getiren Önlü, şunları söyledi: “Bugüne kadar ‘Çöktürme Planı’ devredeydi. Bu plan çökünce yeni bir aşama devreye konuldu. Baskı, sindirmeyle ne bizi geriletebildiler ne de muhalefeti bizden uzaklaştırabildiler. AKP bizi durduramadı. Yetmedi MHP ile de bizi durduramadılar, o da yetmedi Ergenekon ittifakı ile de bizi durduramadılar. Daha öteye gitti, Avrasya, Perinçek tarzı kontra güçlerle ittifaka girdiler. Yenildikçe ittifaklarını genişlettiler. Artık ellerinde bir ittifak kalmadı. Bu defa devlet aklının devreye girmesi gerekiyordu. Yapılan operasyon MGK kararıdır."