HDP'li Avcı: Bizi korumayın, siz korudukça katil sürüleriniz üzerimize geliyor

İstanbul'da HDP il ve ilçe yöneticileri, basın açıklaması yapmak için Kadıköy ilçe binasından Süreyya Operası'na yürümek istedi ancak polisler engelledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin İzmir İl Örgütü binasına yapılan saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi, İstanbul'da protesto edildi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri Kadıköy'de basın açıklaması yapmak için Süreyya Operası önünde bir araya gelmek istedi. Basın açıklamasına HDP il ve ilçe yöneticileri, milletvekilleri de katılmak için Kadıköy ilçe binasından Süreyya Operası'na gitmek ve açıklamayı birlikte yapmak isteyince polis barikatlarla her iki grubun bir araya gelmesini engelledi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Erdal Avcı ve Elif Bulut'un polislerle iki saat süren görüşmelerine rağmen izin verilmedi. Basın açıklaması HDP Kadıköy ilçe binası önünde yapıldı.

'ACIMIZI YAŞAMAMIZA BİLE İZİN VERMİYORLAR'

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB' ise basın açıklamasını Süreyya Operası önünde yaptı. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, şunları söyledi: "İnsanlarının acısını yaşamasına bile izim vermiyorlar. Düşen hiçbir yoldaşımızın düşleri yerde kalmaz. Bu cinayet işlendiğinden beri Türkiye'nin birçok yerinde sesimizi yükseltiyoruz. Bizler bu pislikleri açığa çıkarmak için çalışıyoruz. Bizler sokakta olmaya devam edeceğiz. Tutsak olan yoldaşlarımıza sözümüz var. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız."

'BİZİ KORUMAYIN BİZDEN UZAK DURUN'

HDP İstanbul Eşbaşkanı Erdal Avcı ise, "Devlet ilçe binalarımızın önüne koyduğu araçlarla 24 saat gözetliyor. Her giren çıkanı kayıt yaptıklarını, hatta bu araçlarla binamızı dinlediklerini, takip ettiklerini biliyoruz" dedi. Avcı şöyle devam etti: "Güvenliğiniz için burada değiller. Dünkü katliamda açığa çıkan çok net bir şey var. Güvenlik güçlerinin gözleri önünde elinde çantayla ilçe binamıza girdi katil. Katilin orada olması ve yoldaşımızı esir tutulmasında yarım saat sonra arkadaşımızı öldürdü. İçeri girmesine müdahale edilmemiş, göz yummuştur. Bizi korumayın bizden uzak durun ki katilleriniz üstümüze gelmesin. Siz korudukça katil sürüleriniz üzerimize geliyor. Her gün trollerinizle 'HDP terör yuvasıdır' diyorsunuz. Bu katil sürüsünün hedefi haline getiriyorsunuz. Suriye'de SADAT'la eğittiğiniz paramiliter güçlerinize rağmen siyaset yapıyoruz. Siz bu ülkenin başına belasınız. Siz katili şefkatli kollarla emniyete götürdünüz. Siz karanlık işlere bulaştınız. Katillerle mafyalarla iş tuttunuz. Dün cemaatin yaptıklarını bugün siz yapıyorsunuz. Çünkü dün cemaate siz yaptırdınız bugün bu çetelere siz yaptırıyorsunuz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP Deniz Poyraz