HDP'den Merdan Yanardağ'a destek, RTÜK'e çağrı

HDP, Öcalan sözleri nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi, RTÜK'e de bir çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında söylediği sözler nedeniyle kanal hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Yanardağ hakkında 'suçluyu övme' iddiası nedeniyle soruşturma başlattığını duyurdu.

HDP,  Yanardağ hakkında başlatılan soruşturma için açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan HDP şunları söyledi: "Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, insanlık dışı olan İmralı tecridi ile ilgili değerlendirmesi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma süreci Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır. Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz." (HABER MERKEZİ)