HDP: Kobane ruhunu yok etmek isteyenlere cevabımız geleceğin inşası olacak

HDP İzmir İl Örgütü, Dünya Kobane Günü'nde açıklama yaptı: “Darbelerle, kumpas davalarıyla Kobane ruhunu yok etmeye çalışanlara cevabımız, özgür halkların kazanacağı geleceğin inşası olacak.”

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobane Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. “Kobane ruhuyla özgürlüğe yürüyoruz” yazılı pankart taşınan açıklamada, “Biji tekosina gelan”, “Her yer Kobane, her yer serhildan” ve “Biji berxwedana Kobane” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, Kobane halklarının IŞİD örgütünün saldırılarına karşı yürüttüğü 133 gün süren direnişinin 8'inci yılını geride bıraktığını söyledi.

'ENTERNASYONEL MÜCADELENİN 21'İNCİ YÜZYILDAKİ ADI OLDU'

"Kobane’de yürütülen bu destansı direniş tüm dünya halklarına umut olurken, Kobane düştü, düşecek diyenlere ise dert oldu" diyen Altan, “Bu direniş, sadece Kobane halkının özgürlüğü için değil, aynı zamanda insanlık değerlerini ve onurunu korumak için yürütüldü. Halklara, kadınlara, gençlere, bir arada eşit ve özgür yaşama düşman IŞİD çeteleriyle birlikte, onların küresel ve bölgesel ortakları, direniş karşısında ağır yenilgi aldı. Kazanan ise Kürt halkı, onunla birlikte mücadele eden devrimciler, komünistler oldu. Dünyanın dört bir tarafından gelerek Kobane halklarıyla beraber direnen devrimcilerin ardından, enternasyonal mücadelenin 21. yüzyıldaki adı olmuştur Kobane direnişi” şeklinde konuştu.

'KOBANE KUMPAS DAVASI KÜRT HALKININ KAZANIMLARINA AÇILMIŞ BİR DAVADIR'

Aydınların, yazarların, akademisyenlerin, Nobel ödüllü edebiyatçıların ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısı ile 2014 yılında “1 Kasım Dünya Kobane” günü ilan edildiğini belirten Altan, Kobane Davası'na da değindi:

“O dönem IŞİD barbarlığına karşı Kobane'de açılmak istenen insanlık koridoru talebi, bugün partimiz HDP’nin kapatılma gerekçesi olarak sunulmaktadır. O dönemki Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve onlarca seçilmiş arkadaşımız, Kobane’deki insanlık suçuna sessiz kalmadıkları için 4 Kasım 2016’da gerçekleşen siyasi darbe sonucu bugün hâlâ cezaevlerinde rehin tutulmaktadır. 4 Kasım darbesi ile seçilmişlerimiz nezdinde yargılanmak istenen ise, esasında Kobane direnişi ve zaferidir. Sahte tanıklarla ve algı operasyonlarıyla açılan Kobane kumpas davası, AKP-MHP ittifakının Kürt halkına, onun değerlerine ve kazanımlarına açılmış bir davadır. Bu dava, Kobane’de karanlık IŞİD çetelerine karşı kadın öncülüğünde gerçekleşen direnişin ve devrimin intikamı niteliğindedir.”

'CEVABIMIZ GELECEĞİN İNŞASI OLACAKTIR'

Davanın, halklar ve kadınlar nezdinde boşa düşürüldüğünü belirten Altan, “Bizler bir kez daha buradan belirtiyoruz. Kobane direnişinin ruhunu ve yarattığı aydınlığı söndürmeye kimsenin ne gücü ne de nefesi yetmez. Bu aydınlığa olan inancımızla özgürlüğümüzden, haklarımızdan ve kazanımlarımızdan asla geri adım atmayacağız. Darbelerle, kumpas davalarıyla Kobane ruhunu yok etmeye çalışanlara cevabımız, faşist iktidarların değil özgür halkların kazanacağı geleceğin inşası olacaktır” dedi.

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (DUVAR)

Etiketler HDP İzmir Kobane