HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü: Saldırı sadece bana yapılmadı

Kadıköy'de katıldığı basın açıklamasında polisin saldırısına uğrayan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, yaşadıklarını anlattı. Encü, saldırı öncesi hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasta ve infazı yakılan tutuklular için Kadıköy’de gerçekleşen Adalet Nöbeti’nde polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. Tokat tepkilere neden olurken İstanbul Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik yaptığı açıklamada, Encü'nün polislere hakeret ettiğini öne sürdü. Encü ise valiliği yalanlayarak polisin ağza alınmayacak küfürler savurduğunu söyledi. 

'BİRÇOK ETKİNLİĞİMİZDE OLDUĞU GİBİ...'

Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) öncülüğünde, “Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla dün Kadıköy Boğa Heykeli önünde bir araya geldi. Ailelerin yanında bulunan HDP'nin eski Şırnak Milletvekili ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü bu sırada polisin saldırısına uğradı.

Encü yaşadığı saldırı sonrası şu açıklamalarda bulundu: "11 ayı aşkın süredir anneler her hafta adliye önünde, adli tıp kurumu önünde cezaevinde yaşanan işkencelerin son bulması, hasta mahpusların serbest bırakılması ve İmralı'da sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması için bir araya geliyor. Annelerin 11 haftadır yapmak istediği basın açıklamasına müdahale ediliyor, gözaltına alınıyorlar. Biz de bir basın açıklaması yapmak için Kadıköy'e gittik. Maalesef birçok etkinliğimizde olduğu gibi polis şiddetine maruz kaldık."

Encü şöyle devam etti: "İktidar toplumu nefessiz bırakmak istiyor. Saldırılarla HDP'yi demokratik siyasetin dışına atmak istiyor. Bunun politikasını yürütüyorlar. Bu saldırılar iktidarın politikalarından bağımsız değil. Saldırıları, Süleyman Soylu'nun (İçişleri Bakanı) televizyona çıkıp Kürt halkını aşağılayan sözlerinin ve Kürt halkının temsilcilerine ettiği hakaretlerin izdüşümü olarak ele almak gerekiyor."

SALDIRI ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Polisin saldırısı öncesi neler yaşadığını anlatan Encü şunları aktardı: "Şahsıma yönelik saldırı öncesinde tarif edemeyeceğim bir küfre maruz kaldım. İkazım sonucu maalesef saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sadece şahsıma değil; temsil ettiğim değerlere, Kürt halkının iradesine ve demokratik siyasete yönelik... Bu saldırı aslında vicdan ve ahlak sahibi olan herkese yapıldı. Bu saldırı bizi geri püskürtmez, bizi halkımızdan, mücadelemizden kopartamaz. Asla ve asla hakikati söylemekten, bu ülkede barışı ve demokrasiyi inşa etmekten vazgeçmeyeceğiz."

Encü son olarak hem kendisine saldıran polis hem de İstanbul Valiliği'nin yapmış olduğu açıklamayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, polisin hak ettiği cezayı alması için tüm hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.