HDP Eş Genel Başkanları deprem bölgesinde

HDP’den yapılan açıklamaya göre Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlığındaki heyet Diyarbakır'da, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Adana'daki yardım ve dayanışma çalışmalarına dahil olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli yaşanan ve çok sayıda ili etkileyen 7,4'lük deprem nedeniyle HDP Genel Merkezinde Kriz Koordinasyon Merkezi kuruldu. HDP’den yapılan açıklamaya göre Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlığındaki heyet Diyarbakır'da, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Adana'daki yardım ve dayanışma çalışmalarına dahil olacak. Ayrıca heyetlerle deprem bölgesinde bulunan il ve ilçe örgütleri, depremzedelere barınma, yardım, iaşe, arama-kurtarma çalışmaları için harekete geçirildi.

YÜRÜYÜŞ ERTELENDİ

Tecride karşı Yüksekova ve Kızıltepe’den Gemlik’e doğru planlanan yürüyüşün de ertelendiği duyuruldu. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de Yüksekova'da yaptığı açıklamada, “Bugün Yüksekova’da olmamızın asıl sebebi tecride karşı İmralı’ya yapacağımız yürüyüştü. Bu programı Gever ve Qoser’den başlatacaktık. Bu felaketten dolayı yürüyüşümüzü erteledik. Tecrit için yaptığımız planlamalarımızı bir süreliğine erteleyerek deprem yaşanan her ile heyetler olarak gidiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)