HDP Eş Başkanları’ndan, Brezilya’da seçimi kazanan Silva’ya mesaj

HDP Eş Genel Başkanları, Brezilya’da seçimi kazanan Silva’ya gönderdikleri kutlama mesajında, “Zaferiniz, gezegenimizin ekolojik geleceğini önemseyen herkes için de büyük bir rahatlamadır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Brezilya Devlet Başkanlığı’na seçilen Lula Da Silva’ya kutlama mesajı gönderdi.

Mesajda, “Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına, Brezilya'da devlet başkanlığı seçimlerini kazandığınız için sizi kutluyoruz. Üçüncü dönem başkanlığınızda başarılar diliyoruz” ifadelerine yer veren HDP Eş Başkanları şöyle devam etti:

“Tüm dünyada sağ popülist siyasetin yükselişte olduğu ve halkların bu sağcı politikaların neden olduğu çoklu krizlerle karşı karşıya olduğu sıkıntılı zamanlardan geçmekteyiz. Böyle bir küresel bağlamda; Brezilya halklarının demokrasi, adalet ve temel insan hakları doğrultusunda doğru bir seçim yaptığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Zaferiniz, gezegenimizin ekolojik geleceğini önemseyen herkes için de büyük bir rahatlamadır. Başta Latin Amerika olmak üzere tüm dünyada adaletsizlik, eşitsizlik ve baskı politikalarına karşı mücadele edenler için başarınızın şimdiden bir moral ve ilham kaynağı olduğuna eminiz.”