HDP bütçe için sahaya iniyor: Bıçak kemiğe dayandı

HDP, 2022 yılı bütçe görüşmeleri öncesi toplumun taleplerini dinleyip bunu Meclis’e taşımak için sahaya iniyor. 4 farklı ilde ‘Bütçe Buluşmaları’nı gerçekleştirecek olan partinin ilk durağı Ağrı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP), önümüzdeki ay başlayacak 2022 yılı genel bütçe görüşmeleri öncesi sahaya iniyor. Toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının bütçeye ilişkin taleplerini ‘Bütçe Buluşmaları’nda toplayacak olan parti, 8-23 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin dört farklı ilinde sahada olacak. 

4 FARKLI İLDEKİ GÖRÜŞMELERİN SONUNDA POLİTİKA METNİ HAZIRLANACAK

Genel bütçe tartışmalarının Meclis’le sınırlı kalmamasını amaçlayan HDP, İstanbul, Ankara, Mardin ve Ağrı olmak üzere 4 farklı kentte ‘Bütçe Buluşmaları’ organize etti. 

HDP’nin oluşturduğu heyet 8-23 Ekim tarihleri arasında dört ilde sahaya inip toplum kesimleri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirecek. 

HDP ‘Bütçe Buluşmaları’nda yoksullar, işsizler, kadınlar, gençler, emeklilikte yaşa takılanlar, atanamayan öğretmenler, KYK’ya borçlu öğrencilerle görüşecek ve bütçeden ne talep ettiklerini sorup bu yanıtları toplayacak. 

‘Bütçe Buluşmaları’nın sonunda politika metni hazırlayacak olan HDP, bu metni Meclis’e sunacak ve bütçe tartışmasının halkın ve sivil toplumun katılımıyla yapılmasını sağlayacak. 

‘HALK İÇİN BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

Önceki yıllardan farklı olarak 2022 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde sahaya inmelerinin amacını açıklayan HDP Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "Artık halk için bıçak kemiğe dayanmıştır" dedi. Toplumun geçinemediğini, yüksek kiralar ve faturaların altında ezildiğini belirten Paylan, toplumun tüm kesimlerinin taleplerini Meclis’e taşıyacaklarını belirterek şunları kaydetti:
"Halkımız artık karnını doyuramıyor. Halkın taleplerinin bütçeye yansıması için bütçe tartışmasını sahaya, sokağa, fabrikalara ve tarlalara taşıyoruz. Bütün bu talepler için de birlikte mücadele etme çağrısı yapacağız. Sahadan topladığımız bütün verileri Meclis’e taşıyacağız. Meclis’teki bütçe tartışmalarında, komisyon ve genel kurul aşamasında çeşitli yöntemlerle bunu taşıyacağız.  Sahadan aldığımız veriler, talepler ve görüntüler Meclis’e taşınmış olacak. Yine bütçeyi pandemiyi gerekçe göstererek halka kapatacaklar. Biz de halkın taleplerini bu yöntemle Meclis’e taşımış olacağız.”

İLK DURAK AĞRI

HDP’nin başlattığı ‘Bütçe Buluşmaları’nda ilk durak bugün (8 Ekim) Ağrı olacak. HDP Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’den oluşan heyetin ilk adresi 07.00’de hayvan pazarı olacak. 

Bütçe Buluşmaları’na ilişkin saat 10.30’da basın açıklaması yapacak olan heyet, işsizlerle, hal esnafıyla ve tarım emekçileriyle görüşmeler gerçekleştirecek.