HDK Eş Sözcülüğü’ne Esengül Demir ve Cengiz Çiçek seçildi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), İstanbul’da 12’nci Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. HDK Eş Sözcülüğü’ne Esengül Demir ve Cengiz Çiçek seçildi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Kongresi (HDK), "Faşizme ve sömürüye karşı demokratik meclislerde birleşelim. Örgütlü ve özgür toplumla yeni yaşamı kuralım" şiarıyla İstanbul’da 12’nci Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. HDK Kadın Kurulu ile dün başlayan Genel Kurul, ikinci gününde Kongrenin tüm meclislerinin katılımıyla devam etti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Genel Kurula, HDK Eş Sözcüleri Esengül Kılıç ve Cengiz Çiçek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü ve Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (HDK) Eş Genel Başkanı Canan Yüce katıldı. Saygı duruşuyla başlayan Genel Kurul'da, HDK’nin mücadelesini konu alan, ilk Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün mesajlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Genel Kurul’da konuşan Divan Kurulu üyesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "HDK ezilen ve sömürülenlere dayatılan tüm baskılara, haksızlıklara karşı adil, eşit, özgür ve barışçıl bir ülkeyi ve dünyayı inşa etmek için tahayyülünü büyüten bir kongredir. HDK 12’nci Genel Kurul'a giderken, kendisini ezilenlerin ve sömürülenlerin tarihsel ittifakı olarak tanımlar. HDK’nin kuruluş felsefesi de budur. Bugüne kadar bize dayatılan, egemenlerin iki temel blokuna karşı esasen üçüncü yolu inşa etmek üzere bir araya gelen ve Demokratik Cumhuriyetin inşasında, toplumsal dinamiklerin örgütlenmesi ve ortak bileşkesini oluşturmak, toplumsal değişim ve dönüşümü örmek için kurulmuştur” dedi.

Genel Kurul, daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

İki gün süren tartışmaların ardından Genel Kurul’da sonuç bildirgesi okundu. Yönetim Kurulu’nun belirlenmesinin ardından HDK Eş Sözcülüğü’ne yeniden Esengül Demir ve Cengiz Çiçek seçildi. (HABER MERKEZİ)