Hayko Bağdat'a 'zincirleme hakaret' davası: 10.5 yıl hapis istendi

Gazeteci Hayko Bağdat hakkında Cumhurbaşkanı'na ve kamu görevlilerine zincirleme hakaret suçlamasıyla açılan davada savcı mütalaasını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yurtdışında yaşayan gazeteci Hayko Bağdat hakkında açılan davanın yeni duruşması İstanbul 50. asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. DHA'nın haberine göre taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Hayko Bağdat’ın 2014, 2017 ve 2018 yıllarındaki yazı ve sosyal medya paylaşımlarıyla "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini ileri sürdü.

Savcı Hayko Bağdat'ın 15 Kasım 2019 tarihinde fotomontaj fotoğrafla paylaşım yaparak "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlarından toplam 2 yıl 7 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Bağdat'a yöneltilen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ise beraat kararı verilmesini istedi. 

ERDOĞAN'IN AVUKATI DA CEZA VERİLMESİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı, Bağdat hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirterek cezalandırılmasını talep etti. Bağdat’ın avukatı Emine Özhasar ise, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 10 Temmuz 2024 tarihine erteledi. 

(HABER MERKEZİ)