Milli Klavye Takımı yine dünya şampiyonu

Dünya İnternet Klavye Şampiyonası sona erdi. Türkiye Milli Klavye Takımı üç dünya şampiyonluğu kazandı. Küçükler kategorisinde ortaokul öğrencisi Nisan Maya Tunçoğlu dünya rekoru kırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya İnternet Klavye Şampiyonası bin 490 yarışçının katılımıyla 14 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Türkiye Milli Klavye Takımı, şampiyonada, üçü dünya şampiyonluğu olmak üzere sekiz madalya aldı. Yarışmada, Çekya dokuz, Japonya iki, İtalya iki, ABD iki ve Rusya bir madalya kazandı.

INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Arjantin, Avustralya, Belçika, İsviçre, Çekya, Almanya, Mısır, İspanya, Fransa, Hırvatisyan, Macaristan, Hindistan, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Fas, Malezya, Nijerya, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, Polonya, Romanya, Rusya, İsveç, Slovakya, İngiltere, ABD ve Vietnam'ın katıldığı şampiyonada, anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki türde ve  dört yaş kategorisinde yarış yapıldı.

Milli Klavye Takımı, biri dünya rekoru olmak üzere üç şampiyonluk, iki ikincilik, üç üçüncülük olmak üzere sekiz madalya kazanarak takım halinde bu yıl da dünya şampiyonu oldu.

Anadil yarışında, 0-12 yaş küçükler kategorisinde ortaokul öğrencisi Nisan Maya Tunçoğlu, dakikada net 109 sözcük yazarak dünya rekoru kırdı. Tunçoğlu ayrıca, çok dilli yarışlarda da 15 dilde net 47 bin 366 vuruşla dünya şampiyonu oldu.

21-99 yaş deneyimliler kategorisinde de Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'ndan Celal Aşkın dakikada net 153 sözcük yazarak dünya şampiyonluğunu kazandı.

Şampiyonada ayrıca, Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Rümeysa Özen, Enes Öztaş, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden İlyas Pamukçu da madalya aldı.

Bu yarışmayla Milli Klavye Takımı'nın tarih boyunca kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı 39'u dünya rekoru olmak üzere 100 oldu. (AA)