Hasta bakıcı midilli, business class'ta uçtu

ABD'de hasta bakıcılık ve terapi hizmeti veren Fred adlı 18 aylık midilli Business Class'ta seyahat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 66 santimetre boyundaki Fred adlı 18 aylık midilli, rehberlik yaptığı Ronica Froese adlı hastayla uçak yolculuğu yaparak tarihe geçti. Michigan'dan Dallas'a ve ardından Ontario'ya seyahat eden Fred, Business  Class'ta Ronica Froese'un yanı başından hiç ayrılmadı. Yolculuk Ronica Froese'a 2 bin dolara mal oldu.

ABD'de sadece rehberlik veya terapi ruhsatı olan hayvanların yolcu bölümünde seyahat etmesine izin veriliyor. Fred, bir bağırsak hastalığıyla mücadele eden Ronica Froese'a rehberlik, çeşitli kreş hastane ve huzurevlerinde ise terapi hahvanı olarak çalıştığı için her iki ruhsata da sahip.

.

Froese, yolculuktan önce Fred'le aylarca çalıştıklarını söyledi. Fred, uçakta ürkmemesi için defalarca bir kamyona bindirilip hoparlörlerden uçak sesi verildi, ayrıca X-ray cihazlarından geçirildi.

Uçuş görevlilerinden birinin atlara alerjisi olduğu ortaya çıkınca Fred'e özel bir giysi giydirildi. Tüm yolculuk boyunca uslu uslu oturan Fred'le tanışmak için kabin ekibi de yolcular da sıraya girdi.

Çok sancısı olduğu dönemlerde Fred'in yardımıyla yürüyebildiğini söyleyen Ronica Froese, "Bazen Freddy Krueger tırnaklarını bağırsaklarıma geçirmiş gibi ağrım oluyor. Eğilemiyorum, yürüyemiyorum. Yere bir şey düşürürsem Fred alıyor. Mesela ayakkabılarımı işaret ettiğimde Fred hemen getiriyor" dedi. (bbc Türkçe)

Etiketler uçak Midilli Fred