Mahsun Kırmızıgül Erol Demiröz için kan istedi, Kızılay yanıt verdi

Kızılay, Demiröz için kan arayan Kırmızıgül'e cevap verdi: Karşılandı, takipteyiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mahsun Kırmızıgül sosyal medya hesabından, bir süredir Başkent Hastanesi'nde tedavi gören 79 yaşındaki oyuncu Erol Demiröz için kan arandığını duyurdu. Kırmızıgül'ün paylaşımına Kızılay'dan yanıt geldi.

Mahsun Kırmızıgül sosyal medyada yaptığı paylaşımına "Başkent Hastanesi'nde tedavi görmekte olan çok değerli sanatçı abimiz Erol Demiröz için B rh(+) pozitif kan aranmaktadır. Kan bağışında bulunmak isteyenlerin kardeşi Veda Demiröz'e ulaşmaları önemle rica olunur" yazdı. Kırmızıgül'ün paylaşımına yanıt olarak Kızılay "Sayın Kırmızıgül, öncelikle Sayın Erol Demiröz'e acil şifalar dileriz. Demiröz’ün ihtiyacı olan kan tarafımızdan karşılanmış olup, sonraki süreçte de ihtiyaç olması dahilinde Türk Kızılay tarafından takip edilip karşılanacaktır" ifadelerini kullandı.

EROL DEMİRÖZ KİMDİR?

Tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Demiröz 1940 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1952 yılında ilkokul , 1958 yılında ortaokul ve liseyi Ziya Gökalp okullarında okuyarak bitirdi. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi)’inde tamamladı. Askerliğini kısa süreli olarak İzmir Gazi Emir’de yaptı.

1961 yılında Halkevleri Genel Merkezi’nde tiyatro çalışmalarına başlayan Demiröz, 1968 de Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)’nda oyuncu ve yönetmen kadrosunda yer alarak yüzlerce oyunda rol aldı. On beş sinema filminde rol aldı. Türkiye’de ilk televizyon çocuk dizisi olan “Harun” başta olmak üzere, birçok senaryoya da imza attı. “Babalar ve Oğullar” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Mahsun Kırmızıgül’ün senaryolarını yazıp yönettiği ”Beyaz Melek” ile ”Güneşi Gördüm” adlı filmlerde de önemli roller üstlendi.

Erol Demiröz, 1977 yılında, “Ulvi Uraz En İyi Yönetmen Ödülü”nü almıştır.