İlhan Şeşen: Ben anarşistim!

İlhan Şeşen: Ben anarşistim. Son seçimde oyumu tekerleme ile verdim...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çeşitli sanatçıların şarkılarını seslendirdiği 'İlhan Şeşen: Hediyem' albümü yeni yayınlanan İlhan Şeşen, gündeme dair açıklamalarda bulundu. "Türkiye'de kendisini hâlâ özgür hissettiğini" belirten Şeşen, "Hukukun var olmadığını düşünüyorsan var olan hukuka uy yeter" dedi. Son seçimlerde kullandığı oyu 'tekerleme' seçtiğini anlatan Şeşen, " 'İğne miğne' diye başlarsın. Onu yaptım. Son heceye denk gelen yere mührü bastım" ifadelerini kullandı.

Posta'dan Oya Çınar'a konuşan Şeşen, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirirken 'Çoğunluğun yüzünün gülmediği'nin altını çizdi. "Sonu nereye varır bilmiyoruz ama gidişimiz kötü, tüm dünyada öyle. Çoğunluğun yüzü gülmüyor. Onu görebiliyorum. Türkiye’den konuşursak kişisel olarak ben hâlâ kendimi özgür hissediyorum, ne yalan söyleyeyim. Türkiye’de halen üzerimde büyük bir baskı hissetmiyorum. Ama ben ölçü olmayabilirim. Böyle hissetmem çok sevilmemle de ilgili olabilir. Ama hukuk hakkında hep şunu derim: “Hukukun var olmadığını düşünüyorsan var olan hukuka uy yeter!” Bazı yerlerde sigara içilmiyor mesela. Ne yapalım? Soruyorum, 'İçebilirsiniz' derlerse içiyorum. 'Yasak' derlerse içmiyorum. Bu kadar basit" dedi.

'TEKERLEME İLE OY KULLANDIM'

Kendisine yöneltilen 'Kime oy verdiniz?' sorusuna yanıt veren Şeşen, "Kime oy vereceğim bilemiyordum. Sonra düşündüm, tüm partilerin programında tek bir amaç var, o da bu milleti refaha kavuşturmak. O zaman hangisine oy verirsem vereyim fark etmez. Hepsi benim iyiliğime kavuşacak. Benim zamanımdan kalma bir tekerleme vardır. İşaret parmağını ağzının ortasına çakarsın, 'İğne miğne' diye başlarsın. Onu yaptım. Son heceye denk gelen yere mührü bastım" açıklamalarında bulundu.

"Anarşistim. Ama biliyorsunuz, anarşizmde insanlar öyle bir bilince ermişlerdir ki artık yönetilmeye ihtiyaçları yoktur. Benim anarşistliğim budur. Kimseye zararım olmaz" diyen Şeşen, kendisini 'sosyal demokrat' olarak tanımlarken, "Sosyal demokrasi neyse onu kabul etmiş bir insanım. Herkesin birbirini anladığı bir düzenden yanayım. Ama yine fark etmiyor. Bu, kulağını tersten gösteren bir eleştiri de olabilir ki evet, öyle. Bunu da hatırlatmak istedim belki onlara" dedi.

İşte İlhan Şeşen'in röportajında yer alan bazı yanıtlar şöyle:

Geçtiğimiz yıl sokakta çişinizi ya parken görüntülendiniz. Çok eleştiren de oldu, “Ne var bunda? Bırakın müzisyenler işesin. Memlekete faydası bile olur” diyen de. Siz ne hissettiniz?

Bunu yapmamın tek nedeni vardı. Çoook çişim vardı. Dayanılmaaazz! Dayanmaya imkan yoktu. Orada otopark gibi bir şey vardı. Yoksa ben etrafa çok dikkatlice baktım. Kimse olmadığını görünce de çişimi yaptım. Ama demek ki arabaların içinde biri varmış. Sonrasında bir konserimde, erkek izleyicilerime sordum. “Aranızda sokağa işemeyen varsa lütfen el kaldırsın” dedim. Kimse el kaldırmadı. Yani, utanmadım desem yeridir. Gerçekten utanmadım! Gülüp geçtim.

Size ne ayıp gelir peki?

Birçok şey olabilir. Ama bence ayıp içinde olan bir insanı ayıplamak zayıflıktır. Çünkü o zaten ayıp bir şey yapıyor. Hem ayıp suç olsaydı cezası olurdu. Kimine göre yüksek sesle konuşup etrafı rahatsız etmek ayıptır kimine göre sokakta öpüşmek ayıptır. Bana göre sokakta öpüşmek asla ayıp değildir. Hatta herkes öpüşerek selamlaşmalı.

Bundan sonrası için hayattan neler bekliyorsunuz? Mutlu musunuz?

Hayır, çünkü mutluluk yoktur. Biri bana tarif etsin, ben de olayım. Ben tarif edilemeyen şeyi olamıyorum. Ama biliyor musunuz, ne zaman mutsuz olduğumu keşfettim… Mutluluğu ararken mutsuz oluyorum. İlle de mutlu olmak zorunda değiliz. O beklenti başlı başına insanı mutsuz ediyor zaten. Birbirimize zarar vermeden yaşayıp gidelim işte. Bu zaten başlı başına bir mutluluk.