Türkiye’nin ilk 'Afet Eğitim Parkı' açıldı

Doğal afetler konusunda toplumu bilgilendirmeyi amaçlayan 'Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı' Kadıköy'de açıldı. Parkın hem bir eğitim merkezi hem de olası bir afette toplanma alanı olması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğal afetler konusunda toplumu bilgilendirmek, afet esnasında yapılması gerekenleri ve afet sonrasında alınabilecek önlemleri uygulamalı bir şekilde anlatabilmek amacıyla yapılan 'Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı' Kadıköy'de açıldı.

Parkta, deprem simülasyonunun yer aldığı deprem deneyim odasından, 5 boyutlu sinemaya, yangın simülasyonundan oyun alanlarına afet bilincine yönelik birçok aktivite yer alıyor. 'Dünya Afet Riskleri’nin Azaltılması Günü'nün de içinde bulunduğu haftada açılışı yapılan park, afet sonrası toplanma alanı olarak da kullanılacak.

AFETLE MÜCADELE EDECEK GÖNÜLLÜ EKİPLER 

Afet Eğitim ve Bilgilendirme Parkı hakkında bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Burası sadece öğrencilerin değil tüm Kadıköylülerin afetle ilgili eğitim alacağı bir park. 12 sivil toplum kuruluşu ile protokol imzaladık. Örgütlü bir şekilde 21 mahallede gönüllü olarak, ilk 72 saatte afetle mücadele edecek gönüllü ekipler oluşturuluyor. Burası hem bir eğitim merkezi, hem afet toplama alanı hem de sivil bir ekibin gönüllü örgütlenme alanı olacak” dedi.

PARK 7 GÜN  AÇIK OLACAK

Afetler konusunda bilgi edinmek ve farkındalık kazanmak amacıyla birçok etkinliğin ve çalışmanın yer aldığı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı, haftanın 7 günü açık olacak. 09.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak parktaki tüm etkinlikler ve eğitimler için randevu almak gerekiyor. Randevu ve ayrıntılı bilgi için (0216) 464 89 41 numaralı telefondan bilgi alınabilir. (İSTANBUL-DHA)