Netflix'e soru: Türkiye ve Ürdün dizileri neden 'aynı'?

Netflix Orta Doğu dizileri ile ekranlarda yer almaya hazırlanıyor. Peki 'The Jinn' ile 'Koruyucu' birbirine benziyor mu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix'in Ürdün’de çektiği 'ilk Orta Doğu dizisi' The Jinn'in önümüzdeki yıl yayınlanması bekleniyor. Oscar’a aday olan 'Theeb' filminin senaristi Bassel Ghandour'un senaryosunu yazdığı dizide, bir grup Arap genç, antik Petra’da doğaüstü güçlere sahip bir gençle karşılaşıyor.

Çağdaş bir doğaüstü güç dizisi olarak nitelendirilen dizinin yapımcıları ise "Orta Doğu’da birinin cin hikayesinin olması bilinen bir şey. Bunu neşeli ve gizemli bir gençlik macerasına dönüştürmek, bütün dünyanın faydalanmasını sağlamaktır" açıklamasında bulundu.

Konuyu köşesine taşıyan Milliyet'ten Sina Koloğlu, Netflix’te yer alacak ilk Türk dizisi 'Koruyucu' ile 'The Jinn' arasındaki benzerliği dile getirdi. İpek Gökdel’in ‘Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi’ romanını temel alan 'Koruyucu'da da doğaüstü güçlerle İstanbul’u korumaya çalışan bir grup 'süperkahraman' yer alıyor.

Koloğlu. "İki diziyi yan yana getirince, biz buralara yine bildik bir ‘batılının doğuya standart bakışı’nı tekrar ortaya koyuyoruz, diye düşünmeden edemedim. ‘Binbir Gece Masalları’nın post modern hali mi? Bizim buralardan polisiye çıkmaz mı? Çağdaş dram da çıkmaz mı? Bunları Batı yapar, doğu gizemli hikayelerini anlatır hali mi? Hani sinemada Doğu’nun makus talihini çekince Batı’da ilgi görmek ya da darbuka sazla etnik müzik listelerinde sıkıştırılmak gibi bir durum, bu platformun bizlere bakışı! Tesadüf değil bu cin işleri?" dedi. (Kaynak)

Etiketler dizi Netflix koruyucu