Azra Kohen Fİ'den para alamayacak

Mahkeme, Azra Kohen'in teliflerine tedbir koydu. Telifler, dava sonuçlanana kadar bankada tutulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azra Kohen ve Başak Sayan arasındaki intihal davası İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüşüldü. Duruşmaya Med Yapım ve Azra Kohen’in avukatları katılırken Med Yapım’ın avukatları dava sonuçlanıncaya kadar Kohen’e yapılan telif ödemelerinin bir banka hesabında tutulmasını istedi.

Kohen’in avukatı da Fİ kitabının intihal olmadığını belirterek, yazarın zarar görmemesi için banka hesaplarının vadeli ve döviz hesabı olarak açılması talebinde bulundu. Görülen duruşma sonrası mahkeme, intihal davası sonuçlanıncaya kadar Azra Kohen’e yapılan yurtiçi ve yurtdışı satış telif ödemelerinin bir banka şubesinde döviz ve vadeli hesaba yatırılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Fİ-Çİ-Pİ üçlemesinin yazarı Azra Kohen, Fİ'nin, ‘Bağlanma Korkusu’ isimli kitabından intihal olduğunu ileri süren oyuncu Başak Sayan'a tazminat davası açması sonucu, Sayan da kendi kitabındaki karakterlerden çalıntı olduğu iddiası ile karşı dava açmıştı.  Kitabın yayın haklarını elinde bulunduran Destek Yayınları da Başak Sayan'ı ‘şöhretten nemalanmak'la suçlamıştı.

Etiketler fi azra kohen