Ücretsiz yemeğin adresi: Mevlüt Bulma Grubu

Sosyal medyada 'Mevlüt Bulma Grubu' oluşturuldu. Yaklaşık 17 bin üyesi olan grup üyeleri hayatını kaybedenlerin ardından dağıtılan ücretsiz yemekleri öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine duyuruyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ekonomik darboğaza vatandaşların çaresi tükenmiyor. Sosyal medya uygulaması Facebook'ta bir araya gelen kişiler, 'Mevlüt Bulma Grubu' oluşturdu. Yaklaşık 17 bin üyesi olan sayfada Türkiye'nin dört bir yanında bedava yemek dağıtılan cenaze ve düğün organizasyonlarının duyurusu yapılıyor. Grubun bir diğer özelliği ise mizahın eksik olmaması. Hasta yakınlarının fotoğraflarını grupta paylaşan kişiler yakında olası mevlütleri de yine buradan duyuruyor.

'DEĞERLİ MEVLÜTUS AÇUSLAR...'

Sosyal medya üzerinden satılık eşya, kiralık ev, karşılıksız kitap gibi gruplara bir yenisi daha eklendi. Grup üyeleri çevrelerinde gördükleri ücretsiz yemek yenebilecek yerleri başkalarına da duyuruyor. Üniversite kampüslerinde ücretsiz dağıtılan çorba, hayatını kaybetmiş birinin ardından verilen yemek ya da 'hayır' için dağıtılan lokma grup üyelerine duyurulan yemekler arasında yer alıyor.

Facebook'ta kapalı olan gruba sayfa yöneticilerinin onayıyla girilebiliyor. Grubu oluşturan kurucular şu notu paylaşarak grubu kurma amaçlarını açıklıyorlar;

"Merhaba sevgili tavuklu pilav avcıları. Öncelikle dinimiz, örf ve adetlerimiz baş tacımızdır ve vazgeçmeyeceğimiz değerlerimizdir. Amacımız öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine yardım ederken aynı zamanda neşelenmektir. Amacı dışına çıkan ve saygı sınırlarını aşan gönderileri geri çeviriyoruz, yorumları düzenli olarak kontrol ediyor ve şikayetlerinizi titizlikle inceliyoruz. Hatta bunları yaparken kaçırdığımız tavuklu pilavlar da oluyor(evet oluyor!). Değerli mevlütus açuslar, sizlerden beklentimiz aynı saygıyı korumanız, kötü sözlere başvurmamanız ve değerlerimize gereken özeni göstermenizdir. Mutlu kalın!

'MEVLÜT BUL' MOBİL UYGULAMASI DA KURACAKLAR

Grup içerisinde yeni fikirler geliştirenler de var. 'Mevlüt Bul' diye bir mobil uygulama üzerine çalıştığını söyleyen bir üye gruptakilerden fikirlerini paylaşmalarını rica ediyor. Uygulamanın özellikleri üzerine çalışan bir kişi şu paylaşımı yaptı, "'Mevlüt Bul' diye mobil uygulama geliştireceğim. Yaklaşık 1-2 ay sürebilir. Uygulama içerisinde neler olsun istersiniz? UBER gibi kullanıcı seçip mevlüt noktalarını görmek mi yoksa liste olarak görüntülemek mi istersiniz?"