Seren Serengil 'zorla' cezaevine girdi!

Bir süredir hapse girmek konusundaki girişimleri ile haber olan Seren Serengil bugün cezaevine gönderildi! Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'na getirilen Serengil 3 gün sonra tahliye edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gülben Ergen’in talebiyle hakkında üç günlük zorlama hapsi kararı verilen ve hafta sonundan bu yana 'hapse girmek için' yaptığı girişimlerle haber olan Seren Serengil bugün gittiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çağlayan Adliyesi’ndeki infaz işlemlerinin ardından polis eşliğinde Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’na getirildi. Serengil burada 3 gün hapis cezasını yattıktan sonra tahliye edilecek.

Hemen hapsedilmek isteyen Serengil'in avukatı bıraktıHemen hapsedilmek isteyen Serengil'in avukatı bıraktı

CEZAEVİNE POLİS ARACIYLA GELDİ

Seren Serengil, Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu’na polis eşiliğinde geldi. Resmi prosedürün başlamasından dolayı açıklama yapamadan doğrudan cezaevine girdi.

TEDBİR KARARINA MUHALEFET ETMİŞTİ

Seren Serengil, “Duymayan Kalmasın” adlı programda aleyhinde tedbir kararı olmasına rağmen Gülben Ergen hakkında aleyhte konuşmalarını sürdürmüş ve 10. Aile Mahkemesi’nin tedbir kararına muhalefet ettiği iddia edilmişti. İstanbul 10. Aile Mahkemesi ilk başta Seren Serengil’in talebini kabul etmiş ve 'zorlama hapsi' uygulamasına yer olmadığına karar vermişti. Ancak mahkemenin bu kararına bir üst mahkeme olan İstanbul 11. Aile Mahkemesi’ne Gülben Ergen tarafından itirazda bulunulmuştu. Mahkeme, tedbir kararına muhalefet ettiği iddia edilen Seren Serengil’in bilirkişi raporu doğrultusunda Serengil’in 3 gün zorlama hapsi uygulamasına karar vermişti.

AVUKATI 'İTİBARIM ZEDELENİYOR' DİYE BIRAKMIŞTI

Seren Serengil’in avukatı Ayşegül Mermer de Serengil’in avukatlığını, "cezaevine giriş süreci fevri davranışları nedeniyle ‘yılan hikayesine’ döndü algısı oluştuğu" için bırakmış şu açıklamayı yapmıştı, "Kamuoyunun ve basının yakından takip ettiği konuyla ilgili avukatlık görevim gereği müvekkilim Seren Serengil’in hukuki açıdan süreci en asgari düzeyde mağduriyetle geçirmesi için ilk andan itibaren ekibimle çalışma başlattım. Müvekkilime cezanın infazındaki hukuki aşamaları detaylarıyla anlattım. Kararın cuma günü çıkması nedeniyle hapis cezasının infazıyla ilgili sürecin pazartesi gününden itibaren başlayacağını ve bu sürecin de (gerekçeli kararın yazılması, savcılığın infaz yazısı vb.) en hızlı şekilde Perşembe gününe kadar sürebileceğini kendisine açık bir dille ilettim."

SEREN SERENGİL NEDEN CEZAEVİNE GİRDİ?

Gülben Ergen’in şikayeti üzerine İstanbul 10. Aile Mahkemesi tarafından Seren Serengil’in şikayetçi hakkında 6 ay süreyle 30 metreden fazla yaklaşması, aleyhine konuşması, hakaret etmesini tedbiren yasaklanmıştı.Bu karardan bir süre sonra bir kez daha şikayetçi olan Gülben Ergen, Serengil’in tedbir kararına rağmen karşılaştığı bir ortamda kendisine omuz attığını öne sürdü. Ergen’in bu şikayeti savcılık tarafından, gereği yapılmak üzere İstanbul 11. Aile Mahkemesi’ne gönderildi. 11. Aile Mahkemesi, Serengil’in 10. Aile Mahkemesi tarafından hakkında verilen tedbir kararına uymadığını gerekçe göstererek, Serengil hakkında 3 günlük zorlama hapis cezası verdi. (DHA)