Turan Özdemir toprağa verildi

Tiyatro sanatçısı Turan Özdemir toprağa veriliyor. İzmir Devlet Tiyatrosu'nda yapılan törenin ardından Özdemir'in cenazesi, Muğla'da toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Turan Özdemir, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Özdemir, bugün memleketi Muğla'nın Yatağan ilçesinde toprağa verildi.

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Turan Özdemir için ilk tören İzmir'de, Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nde düzenlendi. Sahneye çıkan sanatçı dostları Özdemir'in özlemlerini ve meslek sevgisini anlattı.

'YERİ DOLDURULAMAZ BİR SANATÇI'

Oyuncu Orhan Aydın, Özdemir ile 45 yıllık bir dostluklarının olduğunu söyledi. Aydın "Yeri doldurulamaz bir sanatçıydı. Işıklı insanlar sıraya girdi. Mesleğine, tiyatroya, sinemaya, hayata sevdalıydı. Uzun soluklu sinema filmi gibi hayata da öyle bakardı. Öyle de gitti. Gençler bu tür yaratıcıların hayatlarına bakmalılar. Bizi sanat kurtaracak"diye konuştu.

Tören'in ardından Özdemir'in cenazesi, memleketi Muğla'nın Yatağan ilçesine götürüldü.

'DÜNYADAN GİDER OLDUK KALANLARA SELAM OLSUN'

Yatağan Merkez Yeni Mahalle Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Turan Özdemir'in ailesinin yanı sıra yönetmen Yüksel Aksu ve oyuncu Gülnihal Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

İmam cenaze namazı öncesinde, Yunus Emre'nin, "Biz Dünyadan Gider Olduk" şiirinden "Biz dünyadan gider olduk kalanlara selam olsun. Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun. Ecel büke belimizi söyletmeye dilimizi. Hasta iken halimizi soranlara selam olsun" dizelerini okudu.

Cenaze namazın ardından Özdemir'in cenazesi Yatağan Mezarlığı'da defnedildi.

ADI AMFİTİYATROYA VERİLECEK

Turan Özdemir'in çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, "Babası Ahmet Necati Özdemir de belediye başkanımdı. Dayısı Kaya Özdemir ise Beşiktaş'ın ünlü futbolcularından biriydi. Turan kardeşim de ilçemizin ilimizin gelenek göreneklerini sinema dünyası ile tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıttı, kişiliği ile küçük, büyük herkese örnek oldu. Onun adını kültür ve sanat festivallerinin düzenlendiği amfitiyatromuza vereceğiz" dedi.

'KESİNLİKLE UNUTTURULMAMALI'

"Dondurmam Gaymak" filminin yönetmeni Yüksel Aksu ise "O benim için sadece çok değerli bir oyuncu değil arkadaşım, dostumdu. Dünden beri sersem gibiyim. Koşarak cenaze geldim. Yöresel kültürel değerleri en iyi şekilde tanıtan, sanatçılığının yanında karakter olarak çok iyi ve gençlere örnek olan bir değerimizdi. Öldüğünde babasının yanına gömülmek istiyordu. İsteği bugün yerine gelmiş olacak" diye konuştu.

Oyuncu Gülnihal Demir de "Bir sanatçı kardeşim hakkında konuşacağım, çok zorlanıyorum. Turan, tiyatro ve sinemadaki başarısı ile birlikte genç sanatçılara örnek olacak kişiliği ile adından bundan sonra da çok söz ettirecek. Böyle değerler kolay yetişmiyor. Kesinlikle unutmamalı, unutturulmamalı" dedi.

'ÖZDEMİR'İN ADINI YAŞATMAK İÇİN ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEĞİZ'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise de "İnsanlar doğar, büyür ve ölür. Bazı insanlarda Özdemir kardeşim gibi doğar, büyür, ölür ama iz bırakarak yaşamaya devam eder. Bugün burada gördüğünüz insanların yoğunluğu Turan Özdemir'in ne kadar çok sevildiğini, sayıldığını bir kez daha gösteriyor. Biz de Özdemir'in adını ve sanatçılığını yaşatmak için Muğlamızda her yıl geleneksel hale gelecek adına kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz" dedi. (MUĞLA/DHA)

TURAN ÖZDEMİR KİMDİR?

Turan Özdemir, 10 Kasım 1952 tarihinde Muğla’nın Yatağan ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, ardından İstanbul’a yerleşti. 2001 yılından itibaren kamera karşısına geçerek bir çok sinema filminde görev aldı.