Çocuk istismarının görünmeyen yüzü

'İstismarın Görünmeyen Yüzü' forumu düzenleniyor. Forum Işık Üniversitesi'nde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle 21 Kasım Salı günü, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü Konferans Salonu'nda “İstismarın Görünmeyen Yüzü” forumunu düzenleyecek.

Ev sahipliğini Işık Üniversitesi'nin yaptığı forumda, GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumu Araştırması”nın sonuçları açıklanacak ve bulgular uzman akademisyenler tarafından tartışılacak. 15 ilde bin 235 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırma kapsamında; ebeveynlerin kendi çocukları ile kurdukları iletişimde nasıl davranışları benimsedikleri, sorun yaşamaları halinde uzman desteği alıp almadıkları, destek almama nedenleri, devlet kurumlarının ve bazı belediyelerin ücretsiz psikolojik, pedagojik destek hizmetleri hakkında farkındalık sahibi olup olmadıkları, çocuklarının duygusal ihtiyaçlarını karşılama konusunda kendilerini ne ölçüde başarılı buldukları gibi önemli soruların cevapları yer alıyor.

Konunun uzmanı akademisyenlerin tartışacağı forumun moderatörlüğünü Ezo Sunal yapacak. Forumda açılış konuşmasını Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu ve Koruncuk Vakfı Başkanı Av. Figen Özbek, araştırma raporunun aktarımını ise GfK Tüketici Deneyimleri Genel Müdürü Fulya Durmuş yapacak. Forumda; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin, Adli Bilimler ve Sosyal Hizmet Uzmanı Oben Südütemiz, Çocuk, Ergen, Yetişkin Psikiyatristi Dr. Yankı Yazgan ve Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi, Psikolog Yrd. Doç. Dr. Yudum Akyıl konuşmacılar arasında yer alacak.