Özkan Bektaş: Kimse Harun Kolçak uyuşturucu kullandı diyemez

Harun Kolçak, yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Kolçak'ın doktoru, "Harun, uzun yıllar hastamız oldu. Ama asla uyuşturucu tedavisi görmedi. Uyuşturucu kullandığına dair hiçbir bulgu mevcut değil. Kendisinin alkole karşı zaafı vardı ama uyuşturucu kullandığını kimse iddia edemez" diyerek sanatçının hakkında çıkan iddiaları yalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Harun Kolçak, 19 Temmuz’da kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Kolçak'ın doktoru Prof. Dr. Özkan Pektaş Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu’nun “uyuşturucu kullanıyordu” iddiası hakkında açıklama yaptı.

Sözcü'den Ünal Demirkaya'nın görüştüğü Pektaş açıklamasında, "Balıklı Rum Hastanesi'nin kurucularından olan Pektaş, “Harun, uzun yıllar hastamız oldu. Ama asla uyuşturucu tedavisi görmedi. Uyuşturucu kullandığına dair hiçbir bulgu mevcut değil. Kendisinin alkole karşı zaafı vardı ama uyuşturucu kullandığını kimse iddia edemez" ifadelerinde bulundu.

'ASILSIZ İDDİALAR BİZİ ÜZDÜ'

İki yıl öncesine kadar Kolçak'ın hastalarından biri olduğunu belirten Pektaş, Kolçak’ın kansere yakalanmasının ardından alkol kullanmaktan da vazgeçtiğini vurguladı ve “Bu asılsız uyuşturucu iddiaları bizi çok üzdü. Çünkü Harun Kolçak çok beyefendi bir adamdı. Saygıda kusur etmezdi. Her zaman, asistanlara kadar herkese yardımcı olurdu” dedi.