Boris Akimov: 'Görür görmez çok heyecanlandım!'

Ardahan'da bir inşaat çalışmasında bulunan cenazenin Rus Tümgeneral Vasiliy Geyman'a ait olduğu iddia edildi. Konu üzerine açıklama yapan Boris Akimov, "Haberi ve fotoğrafı görür görmez çok heyecanlandım. Çok şey örtüşüyor. Örneğin vefat ettiği tarih ve yer. Fotoğraftaki general rütbesi de. Tümgeneral rütbesinde 3 yıldız var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ardahan’da temel kazısından çıkan Rus subay cenazesinin Tümgeneral Vasiliy Geyman’a ait olabileceği öne sürüldü. Kentin Karagöl Mahallesi’nde dün iş makinesiyle temel kazısı yapılırken, üzerinde hac işareti olan bir tabut ortaya çıktı.

Ardahan'daki cenaze 'Kafkasya fatihi' Geyman mı?Ardahan'daki cenaze 'Kafkasya fatihi' Geyman mı?

İnşaatta çalışanlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen polis kazı alanının etrafında güvenlik önlemleri aldı. Kazı yerine gelen Kars Müze Müdürlüğü ekipleri, sahada inceleme başlattı. Toprak altındaki tabutu çıkaran yetkililer, içerisinde bir Rus generaline ait olduğu söylenen iskelet, çürümeye yüz tutan bot ve palto olduğunu söyledi.

'CENAZEYİ BULMAK ÇOK HEYECANLANDIRDI'

Sputnik’e konuşan Rus Tümgeneral Vasiliy Geyman’ın torunu Boris Akimov, Ardahan’da apartman inşaatı için temel kazısı yapılırken bulunan tabutun Rus Tümgeneral Geyman’a (1823-1878) ait olabileceğini düşündüğünü belirtti. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Akimov duygularını şöyle paylaştı: "Haberleri duyar duymaz çok heyecanlandım. Ben dedem ile ilgili çok araştırma yaptım. En son Ermenistan'ın Gümrü kentinde toplu mezarda toprağa verildiğini biliyordum. Fakat mezar listesinde dedemin ismi yok idi. Dolayısıyla bugüne kadar çok aradım. Nihayet haberi ve fotoğrafı görür görmez çok heyecanlandım. Çok şey örtüşüyor. Örneğin vefat ettiği tarih ve yer. Fotoğraftaki general rütbesi de. Tümgeneral rütbesinde 3 yıldız var."

RUSYA DIŞİŞLERİ'NDEN DE AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Ardahan’da bulunan tabutla ilgili açıklama yaparak, “Yakın zamanda açıklama yapacağız diye düşünüyorum” dedi. Konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Zaharova şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de bizim soydaşımıza ait bir tabutun bulunduğuyla ilgili haberleri gördüm. Bilgim var. Türkiye'deki Rusya Büyükelçiliğimiz bu konuyla ilgili faal şekilde çalışma yapıyor. Yakın zamanda konuyla ilgili açıklama yapacağız diye düşünüyorum. Bu tür haberler hiç bir zaman yanıtısz kalmamakta, adımlar atılacak. Yakın zamanda ilk bilgiler ulaşır ulaşmaz açıklama yapabiliriz."