Sadece yatarak 16 bin euro maaş!

Fransa'da bir araştırma için iki ay boyu sadece yatmayı kabul edecek 24 erkek aranıyor! Seçilen adaylara yaklaşık 62 bin TL ödenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yorucu bir kış bitmek bilmezken bütün gün yatmak gibi bir hayaliniz mi var? Peki bu hayalinizi, bir üzerine binlerce lira para kazanarak gerçekleştirmek ister misiniz?

Fransa'daki Uzay Medikal Enstitüsü, yerçekimiyle ilgili bir araştırma için iki ay boyu yatmayı kabul edecek 24 erkek aradığını açıkladı. Kabul edilen adaylara 16 bin euro (yaklaşık 62 TL) ücret ödenecek.

ARANAN ÖZELLİKLER NE?

Araştırmacıların amacı, 'ağırsızlık' (mikro yerçekimi) halini sanal olarak hayata geçirmek; Dünya'ya dönüşlerinde astronotlara yardımcı olmak için ağırlıksızlığın beden ve özellikle bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini tespit etmek. Adaylarda aranan özelliklerse şöyle: Fiziksel olarak sağlıklı ve aktif olmak, 20-45 yaş arasında olmak, sigara içmemek ve alerjik olmamak.

KALKMAK YASAK!

İki hafta sürecek testlerin ardından, adaylardan 60 gün boyu yatmaları istenecek. Yemek, banyo ve diğer ihtiyaçlarını da yatarak giderecekler; kalkmak yasak olacak. Ardından da iki hafta sürecek yeni testler yapılacak. (Dış Haberler)