Türkiye’deki iklim değişikliği Nat Geo'da

Türkiye'nin iklimi Nat Geo'da... Belgeselde ünlü oyuncular, Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya rol alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - National Geographic ekranlarında izleyiciyle buluşacak üç bölümlük özel belgesel serisi 8 Ocak Pazar günü 20.00'de ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Dünyanın son dönemdeki en önemli konularından biri haline gelen iklim değişikliğinin Türkiye'deki izlerini inceleyen 3 bölümlük belgesel 'İklim Meselesi', Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya'nın sunumuyla Nat Geo'da başlıyor. Bu 3 bölümlük özel belgesel seride, yirmi birinci yüzyılın sonlarına doğru Avrupa ve Orta Asya bölgesinde küresel iklim değişikliğinin etkilerine en çok maruz kalacak ülkelerden biri olan Türkiye'nin meseleyle olan yakın ilişkisi ekranlara taşınırken farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Günlük hayattaki enerji gereksinimlerimiz ve enerjinin nasıl elde edildiği sorularından, HES projelerine, İstanbul'un su döngüsünden, kuraklıkla mücadele eden çiftçilere Türkiye'deki sorunlara değinen belgesel serisinde aynı zamanda alternatif sürdürülebilir enerji kaynakları ve kapasiteleri de anlatılıyor.