'Sinirden bacaklarım uyuşuyor'

Ödüllü genç oyuncu Ecem Uzun, genç yaşta evlilikler konusunda konuştu. Uzun, "Durum normalleştiriliyor. Korkunç!” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki yıl önce Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı ödülünü, bu yıl ise Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan 24 yaşındaki Ecem Uzun, Elele dergisinin aralık sayısına konuk oldu.

'ÇOCUK İSTİSMARI ÇOK SAPIKÇA'

Canlandırdığı karakterlere kalpten bağlanan Ecem Uzun, bu aralar “Tereddüt” ve “Koca Dünya” filmlerindeki rolleriyle adından söz ettiriyor. Uzun, şöyle konuşuyor: “İzlediğim filmlerde mesaja takılmıyorum, bende bıraktığı hisse bakıyorum. Mesaj çok etiket geliyor bana. Hissettiğin duygularsa sana aittir. Asıl olan duygular bence, bu daha kıymetli. ‘Koca Dünya’da mesela içim sızladı, kağıt kesiği gibiydi. ‘Tereddüt’te terapi sahnesi psikolojik anlamda çok ağır ve zor bir sahneydi. Bir çocuk gelin olan Elmas’ın şöyle bir cümlesi var hatta o sahnede; ‘Kardeşim, aynı şeyi sakın ona yapmayın, o yapamaz, olmaz’ diyor anne-babasına...”

Çocuk gelin ve çocuk istismarı konusunda şunları söylüyor Uzun: “Durum normalleştiriliyor. Bu en korktuğum şey ve bunu hepimiz yapıyoruz. Çocuk gelin ve çocuk istismarı çok sapıkça, çok çirkin bir şey. Derhal bitsin, ne olur bitsin diye her gün dua ediyorum. Bu da ülkemizde yaşadığımız diğer patlamalardan biri aslında. Korkunç. Sinirden bacaklarım uyuşuyor artık.”

Haberin tamamı