Nuh Köklü'nün heykeline tahammülsüzlük!

Gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşı Selin Görkem, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda söz alan bir Kadıköylünün, heykelin şiddet barındırdığına ilişkin sözlerine yanıt verdiği için hakarete uğradığını söyledi. Toplantıyı terk eden Görkem, ''Asıl şiddeti barındıran politikadaki kutuplaştırıcı etmenleri sokağa ve evlerimize kadar sokan insanlardır'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşı Selin Görkem, dün "Yeldeğirmenliler Belediye Başkanı ile buluşuyor" toplantısında sözlü şiddete uğradığını açıkladı. Görkem, Kadıköy Yeldeğirmenlilerin sorunlarından bahsedilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan bir taksicinin, Nuh Köklü anısına dikilen heykelin 'şiddet' barındırdığını söylemesi üzerine söz aldığını, ancak sözleri üzerine hakarete uğrayarak toplantıyı terk ettiğini belirtti.

'HEYKEL YÜZÜNDEN ÇOCUĞUMLA ORADAN GEÇEMİYORUM'

nuh Nuh Köklü

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, dükkanının camına isabet eden kartopu nedeniyle bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün, Heykeltıraş İskender Giray tarafından yapılan heykeli 2015 yılında Kadıköy Halitağa Caddesi girişine dikilmişti. Heykelde, Köklü'nün saldırıya uğradığı ân temsil ediliyor.

Köklü'nün bıçaklandığı sırada da yanında bulunan arkadaşı Selin Görkem, toplantıda söz alan bir kişinin 'Bu heykel şiddet barındırıyor. Bu yüzden çocuğumla oradan geçemiyoruz' dediğini, ardından bu sözlere yanıt verdiğini ve hakarete uğradığını şu sözlerle anlattı: ''Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıda belediye başkanı ve mahalleliler toplanmıştı. İlk başlarda her şey çok güzel gidiyordu. Yurttaşlar önerilerini sunuyorlardı. Toplantıda söz alan bir taksici, otopark sorunundan bahsetti ve birkaç öneri getirdi. Hemen ardından konuyu arkadaşım olan ve öldürüldüğünde bile yanında olduğum Nuh Köklü'nün heykeline getirdi. Taksiciye göre heykel şiddet barındırıyormuş, çocuğuyla birlikte oradan yürüyemiyormuş.”

'ŞİDDET BARINDIRAN SENSİN DEDİLER'

Heykelin şiddet içerdiğine ilişkin sözlere tepki gösteren Görkem, politikadaki kutuplaştırıcı etkenlerin ve erkek şiddetinin burada da ön plana çıktığını vurguladı. Nuh'un öldürülmesinin bir nefret cinayeti olduğunu belirten Görkem şöyle devam etti: “Bu konuşmalara karşılık ben de söz istedim. Şiddet barındırıyor diye tabir edilen heykelin, arkadaşımızın anısı için bir heykeltıraş tarafından yapıldığını söyledim. Ayrıca, burada birçok sinagog ve kilise var, ben de Cemevi yapılmasını talep ettim. Sonrasında oturduğumuz mahallenin şiddet barındırdığını da ekledim. Bunlara karşılık olarak 'Asıl şiddet barındıran sensin' dediler. Nuh'un heykeline karşılık olarak da 'bu heykelin çok kıymetli olduğunu' söyledim. Ciddi anlamda politikanın oluşturduğu o kutuplaştırıcı havayı artık her yerde görmek mümkün. En büyük sıkıntılar burada görülüyor. Toplantıyı terk ettim. Çünkü içeride çok büyük saygısızlığa uğradım. Bu şiddetin artık tam bir erkek şiddeti olduğunun altını çizmek gerekir.”

'BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DAVET'

Görkem; "O büyük kutuplaşmanın artık her yerde olduğunu görmek mümkün. Nuh'un öldürülmesi bir nefret cinayetiydi. Şu an insanlar bu nefreti daha da fazla barındırıyor. İnsanlar bizleri linç etmeye, öldürmeye bize sövmeye o kadar hazır ki” diye konuştu.  Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun bu manzara karşısında nasıl tavır aldığını sorduğumuz Görkem, şunları söyledi: "Nuhoğlu'nun genel tutumu sakinleştiriciydi. Hatta ortamı terk ettiğimde Meclis üyelerini arkamdan yolladı. Beni belediyeye beklediklerini ilettiler."

heykel Nuh Köklü'nün öldürülmesini temsil eden heykel, Heykeltıraş İskender Giray tarafından yapıldı.