BİKG'den uluslararası konferans hedefi

Barış İçin Kadın Girişimi’nin 6'ncı Konferansı Sonuç Bildirgesi bir basın toplantısı ile duyuruldu. Kadınlar, uluslararası bağlantılar kurmanın önemine işaret ederek, "Sözümüzün farklı alanlarda, farklı şekillerde yayılımını sağlayabilmeyi umuyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış İçin Kadın Girişimi “Kadınlar Barışta Israrcı: ‘Olağanüstü’ Hayat Deneyimlerimiz Işığında Geleceğimizi Konuşuyoruz” çağrısıyla örgütlediği 6'ncı Konferansı’nın sonuç bildirgesini açıkladı. Sonuç bildirgesinde, sokaklarda, kentlerde, yaylalarda kadınların birbirini yalnız bırakmaması ve birlikte güçlenme vurgusu yapıldı.

Feminist Mekan’da düzenlenen basın toplantısında 6'ncı Konferans Sonuç Bildirgesi’ni paylaşan Barış İçin Kadın Girişimi, bunca yalan içerisinde hakiki bir temas kurmanın ancak kadınların hikayelerini ortaklaştırarak mümkün olacağını belirtti.

‘ULUSLARARASI KONFERANS YAPACAĞIZ’

Ülkenin farklı köşelerinde faaliyet gösteren kadın gruplarını ziyaret etme hedefinin belirtildiği bildirgede, "Bulunduğumuz yerlerde güçlenerek barış buluşmaları organize etme, hikayelerimizi hem sokaklarda barış noktalarıyla hem de internette video ve yazılarla yaygınlaştırma ve süreklileştirmeyi amaç edindik. Bu koşullarda hikayelerimizi, deneyimlerimizi, yaşadıklarımızı yalnızca kendi yerellerimizde değil, uluslararası şekilde paylaşmamız gerektiğini anladık” denildi.

Evrensel'in haberine göre, uluslararası bağlantılar kurmanın gereğine işaret eden kadınlar, “Aslında dünyanın yeni baştan kurgulandığı bu süreçte kadınlar olarak uluslararası bir konferans yapmayı, uluslararası bağlantılarımızı güçlendirmeyi de konuştuk. Medyanın bu denli saldırı altında olduğu bir zamanda kendi mecralarımızı yaratma, genişletme, sözümüzü yaygınlaştıracak alanlar üretmeyi önümüze bir hedef olarak koyduk. Sessizleşmeyi kabul etmek yerine sözümüzün farklı alanlarda, farklı şekillerde yayılımını sağlayabilmeyi umuyoruz” dedi.

25 KASIM VURGUSU

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nün de yaklaştığı belirtilen açıklamada, “Bu zamanda kadınlar olarak savaşa karşı mücadelemizin bizzat kendi gündelik hayatlarımızın dönüşümüne karşı, gündelik olarak bizi sindirmeye çalışan şiddet ve nefrete karşı bir mücadele olduğunu bir kez daha, somut olarak anladığımız konferansımızdan güçlenerek ayrılıyoruz. Sokaklarımızda, kentlerimizde, yaylalarımızda, medyada, evlerimizde - kısacası her yerde buluşmak üzere...” ifadelerine yer verildi.