Yapmasanız da olacak 21 şey

Kot pantolonları yıkamak, sabit telefon hattına para ödemek, diş ipi kullanmak... Bunları yapmazsanız hiçbir şey kaybetmeyeceğinizi biliyor musunuz?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Devir' değişiyor, her gün yayınlanan yeni bir araştırma 'Şunu yapın, bunu yapmayın' talimatı veriyor. The Guardian gazetesi,

1 - GÜNDE BEŞ PORSİYON SEBZE YEMEK

Tavsiyeler diyetisyenden diyetisyene değişiyor: Beş, altı, hatta yedi porsiyon. Oturup tek tek hesap yapmayın, yiyin gitsin.

2- C VİTAMİNİ TAKVİYESİ

Eğer grip olacağınızı hissediyorsanız, 'önleyici vuruş' olarak C vitamini almanın bir yararı yok. Çok sayıda araştırmaya göre, eğer aşırı miktarda sigara içmiyor, kutuplarda yaşamıyor veya bu tür aşırı bir duruma maruz kalmıyorsanız, C vitamininin özel bir yararı olmayacak.

3- DİŞ İPİ

Ağustos ayında, İngiliz Dişçiler Birliği'nin bilim danışmanı diş ipi kullanmanın işe yaramadığını ve 25 yıldır yapılan ilgili araştırmaların tümünün 'çok düşük bir kalitede olduğunu' ilan etti. Eğer bugüne kadar hiç diş ipi kullanmadıysanız, doğruyu yapmışsınız demektir.

4- KOT PANTOLONLARI YIKAMAK

Kirli kıyafetlere yapılacak en mantıklı şey onları yıkamaktır. Fakat Levis'ın CEO'su, kot pantolonların yıkamanın kumaşı ve kalıbı bozduğunu söylüyor. Kot pantolonlarınızı en azından her seferinde yıkamayın, lekeleri bir fırçayla temizleyin ve onları havalandırın.

5- SABİT TELEFON HATTI

Artık kimse sizi sabit telefondan aramıyor, siz de onları cep telefonundan arıyorsunuz. 10 yıl sonra kimsenin sabit telefon hattı olmayacak. Boşuna para vermeyin.

6- GÜNDE SEKİZ BARDAK SU İÇMEK

Herkesin içmesi gereken su miktarı, boyu, kilosu ve ne kadar hareket ettiğiyle ilgilidir. Aşırı miktarda su tüketmeyin.

7- BUZDOLABINIZI AŞIRI DOLDURMAYIN

Domates, patates, ekmek, muz hatta ketçabı buzdolabında saklamanıza gerek yok.

8 - SAÇINIZI HER GÜN YIKAMAYIN

Tarihte kimse saçlarını bizim kadar çok yıkamıyordu. Her gün saç yıkamak gereksiz, hatta zararlı. Saçlarınızı iki, hatta kıvırcıksa üç günde bir yıkayabilirsiniz.

9 - SEBZELERİ SOYMAK

Sebzelerin içerdiği liflerin büyük kısmı kabuklarındadır. Havuç veya salatalığı soyduğunuzda, o yararlı lifleri çöpe atıyorsunuz.

10 - ÇOK FAZLA KIYAFET

Dolabınız giymediğiniz kıyafetlerle, kredi kartınız da taksitlerle mi dolu? O zaman bir daha düşünün. Çünkü alıp alıp giymiyorsunuz!

11- SÖZCÜKLER!

Cep telefonunuzda hâlâ uzun uzun mesaj mı yazıyorsunuz? Uluslararası engelleri aşma başarısı sayesinde, 'emoji' şu an en hızlı yayılan dillerden biri. Yeni nesil 'emoji dili'nde konuşuyor!

12- ASANSÖRDE KAPIYI KAPATMA DÜĞMESİNE BASMAK

Asansörlerdeki 'kapıyı kapatma' düğmelerinin birçoğu muhtemelen bizlere kontrol hissi vermek için konulmuş boş düğmeler. Hem zaten 'kapı kapanmıyor' diye sıkılıp o düğmeyi bulana kadar geçen sürede, kapılar kapanma noktasına gelmiş oluyor...

13- MENÜNÜN SAĞ KÖŞESİNDEN SİPARİŞ VERMEK

Profesyonel yardımla hazırlanmış menülerde, en kârlı ürünler sağ köşeye yerleştirilir. Çünkü insan gözü önce orayı görecektir! Neden gittiğiniz restoran en kârlı yemek yerine menünün alt bölümlerinden tercih yapmıyorsunuz?

14- TARİHİ GEÇEN GIDALARI DERHAL ÇÖPE ATMAK

Gıda ürünlerinin üzerinde yazan 'son kullanma tarihi'nin geçmesi o ürünlerin aniden zehirli hale geldiği anlamına gelmiyor.

15 - PİYANGO OYNAMAK

Piyangoyu kazanma ihtimaliniz, üzerinize yıldırım çarpması ihtimalinizden bile daha düşük olabilir. Bilet almaktan vazgeçin ve kaderinizi kabullenin.

16- TATİLE ŞAMPUAN, DİŞ MACUNU, VS. TAŞIMAK

Her tatilde bavulunuzu hem yer kaplayan hem de dökülme ihtimali nedeniyle içinizi yiyen kozmetik ürünlerle dolduruyorsanız bir daha düşünün. Gideceğiniz yerde en azından bir bakkal mutlaka vardır!

17- HESAP MAKİNESİNDE SÜREKLİ CE TUŞUNA BASMAK

İngilizce 'temizlemek, sıfırlamak' anlamındaki 'clear' sözcüğünden gelen bu tuş, tek bir komuttan anlıyor. Üst üste basmanıza gerek yok!

18- ANTI VİRUS PROGRAMINA PARA HARCAMAK

Çok sayıda virüs programının 'kritik' açıkları olduğu bilinirken, artık birçok tarayıcının kendi virüs doğrulama sistemleri bulunuyor.

19- EGZERSİZ YAPMADAN ÖNCE ESNEMEK

Esnemenin performansı artırdığı veya sakatlanma riskini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmış değil.

20- HAVALAANINDA SIRAYA ERKEN GİRMEK

Belirli bir koltuk için alınmış biletiniz cebinizde, kapıya gittiyseniz uçağı kaçırma şansınız da yok. Siz otururken bırakın herkes uçağa girsin, bagajlarını yerleştirsin, kuyruk kısalsın...

21 - SEYAHAT ACENTASINA GİTMEK

Eskiden çok popülerlerdi ama artık değil... İnterneti kullanın.

(Kaynak: The Guardian)