'Türkiye en çok dizi satan ikinci ülke'

Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, soruları yanıtladı. Yayman, Türkiye'nin dünyada en çok dizi satan ikinci ülke olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahramanmaraş Uluslararası 3'üncü Kitap ve Kültür ve Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kırgızistan Dışişleri Eski Bakanı Askar Aytmatov, ile fuarın onur konukları şair Osman Sarı ile Yazar İsmail Kıllıoğlu'nun Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile fuarın açılışı yapıldı.

Stantları dolaşan ve soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, fuara Hindistan'da düzenlenen Mumbai Film Festivali'nden geldiğini söyledi. Türkiye'nin festivalde onur konuğu olduğunu aktaran Yayman, "Size müjdeli bir haber vereyim. Türkiye, dünyada ABD'den sonra en çok dizi film satan ikinci ülke. Bizim kültürümüzün tanıtılması, ananelerimizin, örfümüzün tanıtılması ve ses bayrağımız Türkçe'nin dünyada öğrenilmesi bakımından çok çok önemli" dedi. (KAHRAMANMARAŞ/DHA)