Uçurtma’ya göz atın!

Uçurtma’nın ekim sayısı çıktı. Derginin yeni sayısının teması ise 'değişim' olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uçurtma Çocuk Dergisi’nin 7. sayısı “değişim” temasıyla yola çıktı. Bu sayı Uçurtma’da değişmeyen tek şey renkli, eğlenceli, şarkılı, mimli sayfaları. Mevsim yazdan kışa doğru büyük bir değişim geçirirken; Uçurtma; Çaça’sı, Mimas’ı, Timsah Koko’su birbirinden değişik içerikleriyle bir kez daha çocuklarla buluşuyor.

Bilimi, yaşamı, hakları, sanatı ele alan dergiden yeni sayı içeriğiyle ilgili şu açıklama yapıldı:

ucurtma

"Çekirdeksiz Domates çekirdeklerini bulabilecek mi? Hain GDO’lar mı almış yoksa çekirdekleri? Çekirdeksiz Domates’in hikayesi Uçurtma’da hem de şarkısıyla!

Kitap yazmaya devam!

Neden herkesin bir kitabı olmasın. Çocukların kendi yazdıkları, kahramanlarını oluşturduğu kitapları Uçurtma’da!

Farklı sayfada bu ay: Timsah Koko diş teli takıyor! Çocuklar neden diş tellerinden utanıyor? Koko’nun arkadaşları onun yeni görüntüsüne bakalım ne diyor?

Çaça’da bu ay: Çaça’nın kuzeni için çok hızlı bir değişim süreci başlıyor. Çaça’nın kuzeninin ergenlikle beraber çıkan sivilceleri için Çaça’nın önerisi acaba ne olacak?

Canlılar sayfasında bu ay: Filler var! Yo, hayır… Fil değil, mamutmuş onlar… Mamutların gizemli dünyası bu ay Uçurtma’da…

Başka okullarda bu ay: Uçurtma bu ay farklı okullar peşinde tek bir okula konuk olmuyor. Koca bir ülkenin tüm okullarına güzel bir yolcululuk yapıyor. Uçurtma Finlandiya’ya uçuyor.

Tarihin en eski değişimi, en lezzetli tarifi: Tohumdan buğdaya, buğdaydan ekmeğe… Ekmeğin hikayesi bu ay Uçurtma’da!

Uçurtma soruyor: Sence moda nedir? Ne olduğu ve neden sürekli değiştiği Uçurtma’da…

Müzik sayfasında bu ay: Nereden nereye gidiyor bu gitar? Yıllar içinde insanlar o kadar çeşitli gitarlar çalmışlar ki… Uçurtma sayfalarına sığdırabildiği kadarını tanıttı.

Yine bozuldu ekolojik denge! Bu bozulmaya karşı Uçurtma okuyucularını Tito’nun şişeden evine konuk ediyor. Tito’nun evinde ışığın dansı var!

Zaman ne kadar da ilginç bir kavram! Değişim deyince Uçurtma zamanı ele almasa olmazdı. Bugün kullandığımızdan başka saatler de vardı. Birkaçını Uçurtma okurları için tanıttı.

Belirsiz günler ve haftalar çok değişik ve eğlenceli belirsiz günlerle yine Uçurtma’da…"