Bedri Koraman'ın mezarı açılacak

Babalık davasına bakan maahkeme karikatürist Bedri Koraman'ın mezarının açılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema ve tiyatro sanatçısı Meral Küçükerol tarafından açılan babalık davasında, karikatür dünyasının efsane ismi Bedri Koraman’ın mezarının açılmasına karar verildi.

Oyuncu Meral Küçükerol, karikatürist Bedri Koraman’ın geçen yıl vefat etmesinin ardından babalık davası açmıştı. Dosyadaki iddialara göre Küçükerol’un annesi Hikmet Küçükerol ile Bedri Koraman’ın ilişkisi 1948 yılında başladı. Koraman, o tarihlerde asker kaçağı olduğu için resmi nikâh yapmaktan kaçındı. Habertürk'ün haberine göre askerlik problemi çözüldükten sonra donra da Koraman ve Küçükerol nikâhsız olarak birlikte yaşamayı sürdürdü.

ANNESİNİN NÜFUSUNA KAYDEDİLDİ

Çiftin 1949 yılında bir kız çocukları oldu. Süleymaniye Doğumevi’nde dünyaya gelen bebeğe Meral adı verildi. Koraman ve Küçükerol evli olmadığı için Meral Küçükerol annesinin nüfusuna kaydedildi. Hikmet Küçükerol ile Koraman daha sonra ayrıldı. İddiaya göre Meral Küçükerol’un babası olduğunu Bedri Koraman’ın çevresi de biliyordu. Bedri Koraman’ın geçen yıl hayatını kaybetmesinin ardından Meral Küçükerol’un açtığı davanın 3’üncü duruşmasında mahkeme, mezarların açılabilmesi için Bedri Koraman ve Hikmet Küçükerol’un mezar yerlerinin bildirilmesine ve gerekli masrafların yatırılmasına hükmetti. Mahkeme daha sonra mezarların açılması için gün belirleyecek.

'EŞİME BÜYÜK SAYGISIZLIK'

Merhum Koraman'ın Bodrum'da oturan eşi Nil Koraman karara tepki gösterdi. Koraman, şunları söyledi: "Bu kadın, Bedri yaşadığı süre boyunca sık sık karşımıza çıktı. Bedri'nin kızı olduğunu iddia eden bu kişiye yıllarca maddi yardımda bulunduk. Ancak o, Bedri'nin 8 yıllık rahatsızlığı süresince bir kez, 'Geçmiş olsun' demedi, yanına gelmedi. Ayrıca neden Bedri yaşarken değil de öldükten sonra babalık davası açıp, DNA testi istedi. 67 yıl niye bekledi bu test için? Bu eşime büyük bir saygısızlık. Affetmem mümkün değil. Ayrıca bu kadın Bedri'nin asker kaçağı olduğunu iddia ediyor. Hikmet Hanım ile aşk yaşadığı yıllarda Bedri 18 yaşındaymış. 18 yaşında asker kaçağı mı olunur? Yalan ve yanlış haberlerle kamuoyunda yanlış yönlendiriyorlar ama buna taviz vermeyeceğim. Şahsen Bedri'nin böyle bir kızı olduğuna inanmıyorum. Biz de hukuk mücadelemizi vereceğiz. Eşimin adı üzerinden polemik yapmak onu yattığı yerde huzursuz etmekten başka bir işe yaramaz."

'SOYADINI TAŞIMAK İSTİYORUM'

Küçükerol ise, Koraman'ın babası olduğunu başta Gülriz Sururi olmak üzere sanat ve tiyatro camiasındaki pek çok kişinin bildiğini, bunu cenazede de söylediğini hatırlattı. DHA muhabirine konuşan sinema ve tiyatro sanatçısı Küçükerol, "Onun soyadını taşımak istiyorum. Bu nedenle açtığım davada yapılacak DNA testi kararının sonucunu bekleyeceğim. Benden de kan örneği alınacak. Avukatım, 'iki veya üç hafta içerisinde mezar açılarak DNA örneği alınabilir' dedi. Bunun için gerekiyorsa Bodrum'a gideceğim. Soyadı hakkımı elden ettikten sonra miras ile ilgili gelişmeleri takip etmek en doğal hukuki hakkım" dedi.