'Hayali' ülkeyle anlaşma imzalayan hükümet yetkilisi görevden alındı

Paraguay Tarım Bakanlığı'ndan bir yetkili, 'Kailasa' Birleşik Devletleri'nin temsilcileri ile mutabakat zaptı imzaladı. Ülkenin 'hayali' olduğu anlaşılınca yetkili görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Paraguay'da bir hükümet yetkilisinin Hindistanlı bir gurunun 'hayali' ülkesiyle bir mutabakat zaptı imzaladığının anlaşılması sonrası görevden alındı. Söz konusu kişilerin dünyadaki başka yetkilileri de 'kandırdığı' ortaya çıktı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Arnaldo Chamorro isimli Paraguay Tarım Bakanlığı yetkilisi, 'Kailasa' Birleşik Devletleri'nin temsilcileri ile bir bildirgeye imza atmıştı. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından Chamorro, 29 Kasım Çarşamba günü görevden alındı.

'DİPLOMATİK İLİŞKİ KURULMASINA DESTEK VERİLMESİNİ DİLİYORUZ'

Kailasa'nın internet sitesinde, söz konusu 'hayali' ülke, 'tüm dünyada yerinden edilmiş Hindular tarafından yeniden hayata döndürülen antik, aydınlanmış bir Hindu medeni ulusunun yeniden canlanması' olarak nitelendiriliyor. Kendisini 'guru' olarak tanıtan ve ülkenin lideri olduğunu ifade eden Nithyananda, Hindistan'da aralarında cinsel saldırı da olmak üzere bir dizi suçtan aranıyor, fakat nerede olduğu bilinmiyor.

İngiltere basınına yansıyan haberlere göre, 16 Ekim'de imzalanan söz konusu bildirge, Paraguay hükümetinin Kailasa Birleşik Devletleri ile diplomatik ilişkiler kurmasının önerilmesine yönelik dileği dile getiriyor, aralarında Birleşmiş Milletler'in (BM) de olduğu çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından bu ülkenin egemen ve bağımsız bir devlet olarak kabul edilmesine destek verilmesi isteği ifade ediliyordu.

'YARDIM TAAHHÜDÜNDE BULUNDULAR'

Chamorro'nun bir radyo programında yaptığı açıklamaya göre, bu 'hayali' ülkenin temsilcileri aynı zamanda Paraguay Tarım Bakanı Carlos Giménez ve Chamorro'nun kendisiyle de görüştü. Basına verdiği demeçte yaşadıklarını anlatan Chamorro, Kailasa'nın nerede olduğunu bilmediğini, Paraguay'a sulama da dahil olmak üzere bir dizi konuda yardım teklifinde bulundukları için 'mutabakat zaptı' imzaladığını söyledi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada da bakanlık görevlisine eleştiri ve tepkiler yöneltildi. Öte yandan, Kailasa temsilcileri daha önce de şubat ayında Cenevre de düzenlenen iki Birleşmiş Milletler (BM) komite toplantısına katılmış, ABD ve Kanada'da María Antonia ve Karpai yerel yöneticileri ile anlaşmalar imzalamıştı. Mart ayında açıklama yapan New Jersey'deki Newark kenti, 'kardeş şehir' anlaşması imzalamasının ardından 'kandırıldıklarını' kabul etmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler kailasa paraguay