Havalimanında karşılama: Lübnan Başbakanı, kişisel asistanını Meloni sandı

Lübnan Başbakanı Mikati, İtalyan mevkidaşı Meloni'yi karşılamak üzere uçağının kapısına geldi. Mikati, Meloni'nin kişisel asistanı Patrizia Scurti'yi İtalya Başbakanı sanarak yanaklarından öptü.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 27 Mart'ta başkent Beyrut'ta bir araya geldi. İki lider, İsrail ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırıların sürdüğü Lübnan'ın güneyindeki gerilimin azaltılması durumunu ele aldı.

Öte yandan, bu görüşmeden önce basına yansıyan bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. İtalya'nın ANSA haber ajansının aktardığına göre, Lübnan Başbakanı Mikati, Meloni'yi taşıyan uçağın inmesinin ardından İtalya Başbakanı'nı bizzat karşılamak için uçağa yöneldi. Fakat Mikati, uçaktan inen Meloni'nin kişisel asistanı Patrizia Scurti'yi Giorgia Meloni sandı. Mikati, kişisel asistana sarılarak yanaklarından öptü. Mikati'ye Meloni'nin henüz gelmediği, uçaktan inmesinin beklendiği söylendi. Mikati, ardından uçaktan inen Meloni'yle de önce tokalaştı, ardından İtalyan mevkidaşını da yanaklarından öptü.

MİKATİ: İSRAİL'İN SALDIRILARINI DURDURMASI GEREKİYOR

İki lideri, havalimanındaki karşılamanın ardından görüşmeye geçti. Görüşmede, bölgeye ve Lübnan'a ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları ele alındı.

AA'nın aktardığına göre, Başbakan Mikati, ülkesinin başta 1701 numaralı karar olmak üzere tüm uluslararası kararları tam olarak uygulama konusundaki kararlılığını yeniledi. Mikati, "İsrail'in de bunu tam olarak uygulamaya kararlı olması ve Lübnan'ın egemenliğine karadan, denizden ve havadan saldırılarını durdurması gerekiyor" dedi.

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırılara dikkati çeken Mikati, İsrail ordusunun bir gün önce Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında yedi kişinin ölmesine ve dört kişinin yaralanmasına ilişkin üzüntüsünü ve taziyelerini ifade etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)