'Hatırlıyorum/Bîra Mı’têtın' belgeseli çevrimiçi gösterime açıldı

“Hatırlıyorum / Bîra Mı’têtın” belgeseli, ücretsiz ve çevrimiçi olarak yayınlandı. Belgesel film, 28 Aralık tarihine kadar izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Selim Yıldız’ın 2016’da çektiği “Hatırlıyorum / Bîra Mı’têtın” belgeseli 18 Aralık 2018'de vefat eden filmin kahramanı Sinan Encü’nün vefat ettiği tarihten Roboski katliamının yıldönümü olan 28 Aralık tarihine kadar ücretsiz ve çevrimiçi olarak yayınlanacak. 

Film daha önce ulusal ve uluslararası bir çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. “Hatırlıyorum/ Bîra Mı’têtın”, 2016 yılında 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'ne seçildi ancak gösterim gününün belli olmasına rağmen son anda festival programından çıkarılmıştı.

Hatırlıyorum / Bîra Mı’têtın belgeselinin hikâyesi şöyle: 

Roboskîliler, üç nesilden bu yana ekonomik faaliyetlerinin büyük bir kısmını kaçak yollarla idame ediyor. Sınırların çizildiği yaklaşık 100 yıllık süreçte hep ölümler meydana gelmiş. En son 28 Aralık 2011 yılında TSK uçakları tarafından sınır ticareti yaptıkları sınır hattında 19'u çocuk, 34 kişi katledildi. Son 62 yıllık sınır ticaretine tanıklık eden Ahmet Encü, “Her şeyi ‘Hatırlıyorum’’ diyor.

2011 yılındaki katliamda 16 yaşındaki abisini kaybeden 14 yaşındaki Sinan, eve bakma sorumluluğunu üstlenmiş. Sinan’ı telaşla hüzünle, korku ile bekleyip yaşayan Sinan’ın annesi, yani Hayyam’ın bütün isteği oğlunu kaybetmemek.

Filmin aldığı bazı ödüller:

9. Documentarist İstanbul Belgesel Film Festivali Johan Van Der Keuken Yeni Yetenek Ödülü

5. Babel (İtalya) Film Festivali Premio 'Diara Di Cineclup' (Doğruluk) Ödülü

5. Vangölü Film Festivali En iyi Belgesel Film Ödülü