Hatimoğulları'ndan yerel seçim açıklaması: Birinci ve ikinci olduğumuz yerlerde...

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları yerel seçimlerde ittifaka açık olduklarını söyleyerek, "'HEDEP bizim yanımızda görünmesin' gibi bir yaklaşımı bu dönem kabul etmeyeceğimizi ilan ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin, "Türkiye'de birinci ve ikinci olduğumuz beldelerde, belediyelerde ve büyükşehirlerde kendi adayımızla çıkacağımızı karar altına almış durumdayız. Batı illerinde ise ittifaka açığız" dedi.

AA'nın aktardığına göre Adana'da gazetecilerle bir araya gelen Hatimoğulları seçimde bir perspektif oluşturmak için halkın görüşlerine başvurduklarını belirterek, "Halkımızın bizden çok net bir talebi oldu: 'Bu yerel seçimlerde 2019'daki gibi ya da son mayıs ayındaki seçimlerdeki gibi HDP'nin, yeni adımızla da HEDEP'in görülmediği, yok sayıldığı, görülmeyeceği, aynı masada oturulmayacağı bir ittifakı biz istemiyoruz.' dedi. Biz, halkımızın bu taleplerini aynı zamanda konjonktürün, Türkiye'deki siyasi gelişmelerin de farkında olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları seçim ittifaklarının demokratik bir zeminde açık ve şeffaf şekilde yapılması halinde ittifakta olacaklarını belirterek, "Aksi takdirde 'HDP hele bize oy versin ama kenarda dursun, HEDEP bizim yanımızda görünmesin' gibi bir yaklaşımı bu dönem kabul etmeyeceğimizi ilan ettik. Adana kamuoyunun da bunu bilmesini isterim çünkü gerçekten Adana Büyükşehir Belediyesi, bizler için önemlidir" diye konuştu.

Yerel seçim stratejileri konusunda bilgi veren Hatimoğulları, "Türkiye'de birinci ve ikinci olduğumuz beldelerde, belediyelerde ve büyükşehirlerde kendi adayımızla çıkacağımızı karar altına almış durumdayız" dedi.

Agos Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın tahliye edilmesine tepki gösteren Hatimoğulları, "Hrant Dink şunu söylüyordu: 'Bu ülkede güvercin ürkekliğiyle yaşıyorum ama biliyorum ki bu toplumda güvercinlere güvercinlere dokunmazlar' demişti. Ama Hrant Dink'e dokundular. Biz o güvercini, güvercin ürkekliğiyle yaşayan gazeteciyi koruyamadık. Bundan dolayı hepimiz vicdanen huzursuz ve rahatsızız. Ve Hrant Dink'ten, ailesinden, Ermeni toplumundan binlerce kez özür diliyoruz. Biz Hrant Dink'i koruyamadık" ifadelerini kullandı.

 

Samast'ın tahliyesini, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında devam eden yargı krizinin bir ürünü olarak gördüklerini söyleyen Hatimoğulları, "AYM'nin kararına karşı çıkarak Yargıtay, aslında yargıda büyük bir krizi bize göstermiş oldu, aslına bu kriz vardı. Ve sevgili Can Atalay Hatay halkı tarafından, deprem bölgesi olan Hatay bölgesinden seçilmiş bir milletvekili olarak hâlâ cezaevinde olmasını kabul etmemiz mümkün değil. AİHM kararlarına rağmen sevgili Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı ve arkadaşlarını cezaevinde bırakan anlayış ne yazık ki Ogün Samast gibi katilleri salıvermiştir. İşte yargıda çürümüşlüğün, yargıda koKuşmuşluğun geldiği nokta .Yargı geçmişte çok mu bağımsızdı, elbette değildi. Ama yargı hiçbir zaman bu kadar kılıfına bile uydurma gereği duymadan, bu kadar açıktan anayasayı ihlal etmemişti" dedi. (HABER MERKEZİ)