Hatimoğulları: Hatay Valisi vekil olmak için değil başarısızlıktan istifa etmeliydi

Deprem sürecinde Hatay’da bulunan milletvekilleri, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesini değerlendirdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Maraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından kamuoyunda sorumluların istifa etmesi yönünde bir beklenti oluştu. Bu taleplere karşılık depremin üzerinden yaklaşık 40 gün geçmişken hiçbir yetkili istifa etmedi. Depremin en yıkıcı etkisinin gözlendiği Hatay’ın Valisi Rahmi Doğan, milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini açıkladı.

‘HİÇBİR İNİSİYATİF ALAMAMIŞ BİR VALİ, ‘BENİ ÖDÜLLENDİRİN’ DİYOR

Depremin ilk günü Hatay’a giden, kendisi de Hatay’lı olan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay’da depremin ilk anından itibaren görevlerini yerine getirmeyen bir resmi erkan olduğunu ve bunun birinci sorumlusunun da Hatay Valisi olduğunu söyledi. Arama kurtarma ekiplerinin kente girişi, yardımların halka ulaştırılması başta olmak üzere tüm konularda Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın “sınıfta kaldığını” belirten Hatimoğulları, “Böyle bir başarısızlık ortadayken hiçbir inisiyatif alamamış vali şimdi diyor ki ‘beni ödüllendirin, milletvekili olayım, taltif etsin halkım beni.’ Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

‘MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN DEĞİL LİYAKATSIZLIK VE BAŞARISIZLIKTAN İSTİFA ETMELİYDİ’

Vali Rahmi Doğan’ın milletvekili olmak için değil “liyakatsizlik ve başarısızlıktan” dolayı istifa etmesi gerektiğini belirten Hatimoğulları, sadece Vali’nin değil başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümetin tamamının istifa etmesi gerektiğini söyledi. Vali Doğan’ın AK Parti’den aday olacağını tahmin ettiğini belirten Hatimoğulları, etik değerlere saygılı olan bir partinin bu kişinin adaylığını reddetmesi gerektiğini söyledi.

ATAY: AFETİ HALA YAŞARKEN BU KARARI ALABİLECEĞİNİ TAHMİN EDEMEDİM

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın bir süredir vekil olma niyeti olduğunu tahmin ettiğini belirten Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay da “Böyle bir kararı afetin üzerinden bir ay geçmişken, afet sürecini hala yaşarken alabileceğini tahmin edemedim. Şaşırtıcı oldu” dedi.

‘HATAYLILARA HİZMET ETMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞTIM’

Hatay Valisi Rahmi Doğan, istifa kararını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas’tan ‘aday adayı’ olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım.”
Hatay’da görev yaptığı süre içerisinde Hatay’a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştığını savunan Doğan, “Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir” dedi.

ADIYAMAN VALİSİ SAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek üç yıldır sürdürdüğü görevinden geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.