Hatay, Adıyaman, Antalya ve Muğla'da orman yangınları

Hatay, Adıyaman ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinde orman yangını çıktı. Milas'ta yangın 8. gününde Yeniköy Termik Santrali'ne 4 kilometre uzaklıkta devam ediyor. Köyceğiz'de ise 1 mahalle boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, 10 arazöz ve çok sayıda orman işçisi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının yapıldığı bölgede, yaklaşık 2 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Karaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 4 ayrı noktada yangın başladı.

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlere, havadan 2 helikopter ile bir yangın söndürme uçağı ve kara ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki orman yangına müdahale ediliyor.

Havanın kararmasıyla hava araçlarıyla müdahaleye ara verildi, çalışmalar karadan sürdürülüyor. Yangının kontrol altına alınması için yürütülen çalışmalara bölge halkı da destek veriyor. 

MİLAS'TAKİ YANGIN TERMİK SANTRALE 4 KİLOMETRE MESAFEDE

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını 8. gününde devam ediyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangını Yeniköy Termik Santrali'ne 4 kilometre uzaklıkta olduğu aktardı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Tokat, "19.52 itibariyle Yangın Fesleğen, Çiftlik ve Bağdamları üçgeninde, Yeniköy termik santraline yaklaşık 4 km mesafede devam ediyor. 4 helikopter ve çok sayıda kara unsuru bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Yangını söndürme noktasında çok ciddi bir çalışma devam etmekte" ifadelerini kullandı. 

KÖYCEĞİZ'DE 1 MAHALLE BOŞALTILDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki orman yangını da 10. gününde. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle ilerleyişi durdurulmaya çalışılan yangın nedeniyle Otmanlar Mahallesi tahliye edildi. Mahalle halkı hayvanlarını da güvenli bölgeye götürdü.

Köyceğiz'deki yangın nedeniyle dün de Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri boşaltılmıştı.

Bölgede inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "10 günlük süreçte tüm bakanlıkların, kurumların, belediyelerin cansiperane mücadelesi oldu. Bu büyük afetin üstesinden Türk milletinin birlik ve beraberliği sayesinde geldik. Şimdi de Aydın civarında büyük yangınlar var. İnşallah kısa sürede bu yangınları da kontrol altına alacağız" dedi. 

KAŞ'TA 5 FARKLI NOKTADA YANGIN ÇIKTI

Antalya'nın Kaş ilçesinde 5 ayrı noktada orman yangını çıktı. Yayla Çavdır Mahallesi'ndeki yangınları görenler itfaiyeye haber verdi.

Bölge halkının da söndürme çalışmasına destek verdiği yangınlara arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi.

Yangınların söndürülmesinin ardından ekipler soğutma çalışması yürütüyor.

Öte yandan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

ADIYAMAN'DA 2 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Adıyaman'da Yunus Emre Mahallesi Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri görenler, kovalarla su taşıyarak yangına müdahale etti. Bazı kişiler de evlerinden hortum çekerek yangını söndürmeye çalıştı.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması süren bölgede, 2 dönüm çamlık alan zarar gördü. 

 

(DUVAR-AA)

Adıyaman'daki yangında 2 dönüm alan zarar gördü.