Hatay’da kazanlar bu kez sokak hayvanları için kaynadı

Hatay’da önemli bayramlarda kurulan kazanlar, bu sefer sokak hayvanları için kuruldu. Defne Değişim Hareketi, sokak hayvanlarına yemek pişirip dağıttı.

Pişirilen yemekler Defne ilçesindeki sokak hayvanlarına dağıtıldı.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Defne ilçesinde faaliyet yürüten Defne Değişim Hareketi, son süreçte hedef gösterilen sokak hayvanlarına destek olmak, sorunlarına dikkat çekmek ve yerel yönetimleri harekete geçirmek için ilçedeki sokak hayvanlarına yemek dağıttı.

Birkaç gün önce çağrılar yapan Değişim Hareketi üyelerine halktan da destek geldi. Kimisi bütçesine göre hayvanlar için yiyecek aldı, kimisi dağıtımda çalıştı. Dün akşamdan beri kazanlarda kaynatılan yemekler, bugün hayvanlara dağıtıldı.

Defne Değişim Hareketi üyeleri ve gönüllüler sokak hayvanları için yemek pişirdi.

‘BELEDİYEYİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ’

Defne Değişim Hareketi üyesi Hizam Hasırcı, sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek için böyle bir eylem yaptıklarını söyledi. Hasırcı, “Biz bu eylemi bir defalığına mahsus yapmadık. Elimizden geldiğince birkaç defa yapacağız. Ama asıl isteğimiz, bu yaptığımızın kurumsal olarak belediye tarafından kalıcı hale getirilmesi. Barınak sorunumuz da var. Defalarca bu sorunu da dile getirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş barınak sözü verdi ama altı ay geçti hiçbir şey yapılmadı.  Daha düzgün bir barınak talebimiz var” diye konuştu.

‘HAYVANLARIN DA CANI VAR’

Bu eylemlerinin bir başka amacının da sokak hayvanlarını hedef alan olumsuz paylaşımlara karşı, onların yaşam hakkını savunmak ve bir can olduğunu hatırlatmak olduğunu söyleyen Hasırcı, halktan beklediklerinin üstünde bir destek gördüklerini, herkesin elinden geleni yaptığını söyledi.