Hatay’da 11 hayvanın zehirlenmesine tepki

Hatay’ın Defne ilçesinde dün 11 kedi ve köpek zehirlendi. Mahalleliler ve hayvan severler bugün olayın yaşandığı yerde açıklama yaparak sorumluların bulunmasını istedi.

Siyasi parti temsilcileri ve hayvan hakları savunucularının katıldığı açıklamayı Canet Küçükçay yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Defne İlçesi Sümerler Mahallesi Mezarlığı civarında dün sokakta yaşayan ve mahallelilerin beslediği 11 kedi ve köpek zehirlendi. Zehirleyenlerin kimliği henüz belli olmazken; mahalleli ve hayvan severler bu sabah hayvanların öldürüldüğü mezarlık önünde basın açıklaması yaptı.

‘BİZ BU HAYVANLARI ÇOK SEVDİK’

Siyasi parti temsilcileri ve hayvan hakları savunucularının katıldığı açıklamayı Canet Küçükçay yaptı. Hayvanların insan canlısı olduğunu, tüm ihtiyaçlarının da mahalleliler tarafından giderildiğini söyleyen Küçükçay, “Bu hayvanlar bizim tarafımızdan çok sevildi. Ölümlerinin bir insan eliyle olacağını nereden bileceklerdi. Verilen gıdaların zehirli olduğunu nereden bileceklerdi ki?” diye tepki gösterdi. Mahalle insanının şefkat, hoşgörü ile bilindiğini, böyle bir vahşeti yapanların bir an önce bulunarak ceza almasını isteyen Küçükçay, böylesi bir merhametsizliği yaşatan kişinin derhal mahallelerini terk etmesi gerektiğini söyleyerek “Biz bu katillerle aynı mahallede bir arada yaşamak istemiyoruz” dedi.

‘BU DÜNYA SADECE İNSANIN DEĞİL’

Sokaklarında yaşayan hayvanların bakımlarının kendileri tarafından yapıldığını, barınağı dahi aramadıklarını vurgulayan Küçükçay, kimseden destek almadan hayvanları korumaya çalıştıklarını aktardı: “Lütfen aramızda bu hayvanlara kim zarar veriyorsa bulalım. Bu dünya hepimizin, sadece insanın değil, kabul etsek de etmesek de. Tanrı bir insana zaman ayırdıysa, küçücük bir sineğe de zaman ayırmıştır, bunu hepimiz bilelim. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.”