Hatay Valiliği: İçme suyu sorunu yok

Hatay Valiliği, kentte yaşanan su sorununa ilişkin "AFAD içme suyu sevkiyatı yapmakta, yeterli stok mevcuttur. Sosyal medyada kara propaganda yapanlar hakkında işlem yapılmaktadır" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay Valiliği, depremlerin ardından yaşanan içme suyu sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, il genelinde depremler nedeniyle su şebekesinde meydana gelen arızaların giderildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" ifadesine yer verildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

Sosyal medyada da su soruna dikkat çekmek için #HataydaSuYok etiketiyle paylaşımsuyular yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler deprem hatay su sorunu