Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Dışarıdan çok belirgin bir yardım görmedik, mutlaka destek lazım

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'da ağır hasar olduğunu belirterek yardım çağrısında bulundu. Savaş, “Dışarıdan çok belirgin bir yardım görmedik, mutlaka destek lazım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 10 ilde yıkıcı etki yaratan depremin ardından yardım çağrısında bulundu.

ANKA'nın haberine göre, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’daki son durumu anlatan Savaş, şunları söyledi:

“Gerçekten buradaki tablo zor bir tablo çünkü çok yıkık binamız var, ağır hasarlı binamız var. Enkaz altında binlerce insanımız var. Belediye imkanlarıyla yapabildiğimiz kadarını yapıyoruz. Bütün ilçelerde hasar var, özellikle Antakya, Kırıkhan, Defne, Samandağ, İskenderun.

'BURAYA DIŞARIDAN ÇOK BELİRGİN BİR YARDIM GÖRMEDİK'

Buraya dışarıdan çok belirgin bir yardım görmedik. Şu anda AFAD merkezindeyiz, şehri de zaman zaman geziyorum hem Antakya hem Defne hem diğer ilçelerimizde durum çok dramatik. Biz insanlarımızı kaybedersek soğuktan ve yağmurdan enkaz altında kaybedeceğiz.

'HEPSİNE YETME ŞANSIMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Ülke çapında büyük bir kampanya yapmak lazım. Şu anda en çok sıkıntı çeken iki il varsa biri Hatay, biri Maraş gibi duruyor. Aldığımız bilgilere göre diğer iller bizim aldığımız kadar hasar almadı. Mutlaka destek lazım. Çok enkaz var, yıkılmış bina var, ağır hasarlı bina var hepsine yetme şansımız mümkün değil.” (HABER MERKEZİ)