Hastaneden 'çöp evde' bulunan çocukla ilgili açıklama

'Çöp evde' bulunan çocuğun sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çocuğun kalbinde hâlâ problemlerin olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan Bursa'da 'çöp evde' bulunan 9 yaşındaki çocukla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Çocuğun Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin devam ettiğini belirten Özkan, "Şu anda huzurlu, keyfi yerinde, iştahı iyi. Bunlar onun için iyi belirtiler. Kan değerleri toparlama eğiliminde ancak hala kalbinde bir miktar gözlemlememiz gereken problemleri var. Hâlâ istediğimiz gibi yürümedi, yatakta şu anda" dedi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, çocuğun tedavisini pediatri, gastroenteroloji, endokrin, çocuk psikiyatristi ve diyetisyenlerin yaptığını anlatan Özkan, tüm proteinleri, yağ dengesi, vitaminleri, gereken magnezyum ve fosforu tek tek hesaplanarak bir diyet uygulandığını söyledi.

Tedaviyi büyük bir ekibin izlediğini aktaran Özkan, "Çok özel bir hasta. Her gün ziyaret ediyorum, yakından görüyorum. Diğer çocuklara göre biraz daha durgun. En azından gözlerinde bir korku yok. Her gittiğimde ilk ona bakıyorum, korku ve endişesi var mı diye. Sosyal hizmetlerden memur arkadaşlarımız da eşlik ediyorlar. Onlar da iletişimde çok iyiler, hoşuma gidiyor. Huzuru, neşesi yerinde. Çok fazla konuşmuyor, biz konuşturmaya çalışıyoruz, güldürmeye gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'PSİKOLOJİK TEDAVİ 1 YIL DEVAM EDECEK'

Çocuğun birkaç hafta daha hastanede kalacağını ancak psikolojik olarak tedavinin bir yıl kadar süreceğini söyleyen Özkan şöyle konuştu: 

"Sanırım şu ana kadar çok da oyuncağı olmamış. Yavrucak okul yüzü görmemiş. Sağlığına kavuştuktan sonra okula başlayacak. Kendisine sordum hiç okulu, arkadaşları olmamış. Sık sık görmeye gayret ediyoruz. Bize alıştı, gördüğü zaman mutlu oluyor. Hastanemize geldiğine göre bir tık toparlanma var. Şu an etrafı kalabalık, herkesin ilgisi var ama bunun sonuna kadar devam etmesi gerekiyor." (HABER MERKEZİ)